Vuoden digihanke

Pohjanmaan kauppakamari valitsee keväisin Vuoden digihankkeen. Palkinto myönnetään ansiokkaimmasta tai merkittävimmästä opiskelijoiden ja yhden tai useamman yrityksen välisestä digitalisaatioon liittyvästä kehitys- tai tutkimusprojektista. Yhteistyöprojekti voi esimerkiksi tähdätä yrityksen toiminnan tehokkuuden lisäämiseen, uuden digitaalisen liiketoiminnan synnyttämiseen, kilpailuedun luomiseen yritykselle digitaalisia työkaluja hyödyntämällä, työvoimapulan taltuttamiseen tai opiskelijoiden osaamisen kehittämiseen.

Digihanke-kilpailun tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus yhteistyöhön yritysten kanssa ja innoittaa yrityksiä hyödyntämään oppilaitosyhteistyötä. Lisäksi kilpailu kasvattaa ICT-alan ja digitalisaation tunnettuutta ja vetovoimaa Pohjanmaan kauppakamarin alueella.

Vuoden digihankkeen valitsee Pohjanmaan kauppakamarin digitalisaatiovaliokunta. Voittajat saavat palkinnoksi kunniakirjat sekä näkyvyyttä kauppakamarin omissa sekä mahdollisesti myös muissa alueen medioissa.

SÄÄNNÖT

Kilpailuun voidaan ehdottaa yhteistyöprojekteja, jotka:

  • on toteutettu opiskelijoiden ja yhden tai useamman yrityksen yhteistyönä
  • hyödyntävät digitalisaatiota ja sen avulla esimerkiksi tehostavat yrityksen toimintaa, synnyttävät uutta liiketoimintaa, synnyttävät yritykselle kilpailuetua, auttavat taltuttamaan työvoimapulaa tai kehittävät opiskelijoiden osaamista.

Ehdolle voi esittää projekteja, joissa sekä oppilaitos että yritys sijaitsevat Pohjanmaan tai Keski-Pohjanmaan maakunnassa.

Vuoden Digihankkeeksi on valittu Wärtsilän käynnistämä co-innovation-hanke OSME (Open Smart Manufacturing Ecosystems), jossa on mukana useita yrityksiä ja laaja joukko yliopiston tutkijoita ja opiskelijoita.

Vuoden digihanke -kilpailu avataan seuraavan kerran joulukuussa 2024 ja palkinto ojennetaan huhti-toukokuussa 2025.

Lisätietoja: kauppakamarin viestintäpäällikkö Mia Brännbacka, 050 309 2331 tai mia.brannbacka [at] kauppakamari.fi.

Vuoden 2024 digihankkeena palkittiin co-innovation-hanke OSME

Vuoden 2023 digihankkeena palkittiin Vaasan yliopiston Käyttäjäkokemus-opintojakson opiskelijoiden toteuttama Wilma-ohjelman tuotekehitystyö, joka toteutettiin yhdessä Laihian lukion käyttäjien kanssa ja Visma Enterprisen tilauksesta ja ohjauksessa

Novian ja Mirkan yhteistyö on Vuoden digihanke 2022