Vuoden digihanke

Pohjanmaan kauppakamari palkitsee keväisin Vuoden digihankkeen. Palkinto myönnetään ansiokkaimmasta tai merkittävimmästä oppilaitoksen tai opiskelijoiden ja yhden tai useamman yrityksen välisestä digitalisaatioon liittyvästä kehitys- tai tutkimushankkeesta. Hanke voi esimerkiksi tähdätä yrityksen toiminnan tehokkuuden lisäämiseen, uuden digitaalisen liiketoiminnan synnyttämiseen, kilpailuedun luomiseen yritykselle digitaalisia työkaluja hyödyntämällä, työvoimapulan taltuttamiseen tai opiskelijoiden osaamisen kehittämiseen.

Digihanke-kilpailun tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus yhteistyöhön yritysten kanssa ja innoittaa yrityksiä hyödyntämään oppilaitosyhteistyötä. Lisäksi kilpailu kasvattaa ICT-alan ja digitalisaation tunnettuutta ja vetovoimaa Pohjanmaan kauppakamarin alueella.

Vuoden digihankkeen valitsee Pohjanmaan kauppakamarin digitalisaatiovaliokunta. Voittajat saavat palkinnoksi pokaalit ja kunniakirjat sekä näkyvyyttä kauppakamarin omissa sekä mahdollisesti myös muissa alueen medioissa.

SÄÄNNÖT

Kilpailuun voidaan ehdottaa hankkeita, jotka:

  • on toteutettu oppilaitoksen tai opiskelijoiden ja yhden tai useamman yrityksen yhteistyönä
  • hyödyntävät digitalisaatiota ja sen avulla esimerkiksi tehostavat yrityksen toimintaa, synnyttävät uutta liiketoimintaa, synnyttävät yritykselle kilpailuetua, auttavat taltuttamaan työvoimapulaa tai kehittävät opiskelijoiden osaamista.

Ehdolle voi esittää hankkeita, joissa sekä oppilaitos että yritys sijaitsevat Pohjanmaan tai Keski-Pohjanmaan maakunnassa.

Vuoden digihankkeen ehdotusaika vuodelle 2022 on päättynyt. Palkinto jaetaan huhti-toukokuussa.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN