Koronavirusepidemia – apua yrityksille

Image: Pixabay

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Koronavirustilanteen vuoksi Pohjanmaan kauppakamari järjestää sarjan maksuttomia verkkotietoiskuja yrityksille. Tietoiskut tarjoavat vastauksia yritysten akuutteihin kysymyksiin.
1.4. Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitus – katso tallenne
2.4. Finnveran rahoitus  – katso tallenne
7.4. Koronapandemia ja työlainsäädäntö

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille

Verohallinto avaa yrityksille mahdollisuuden veronmaksun lykkäykseen. Pyynnön voi tehdä sähköisesti OmaVerossa 25.3. lähtien. Lykkäys koskee koko kevään veroja 31.5.2020 saakka, ja siihen sisällytetään myös mahdolliset helmi-maaliskuussa erääntyneet verot. Maksuaikaa voi pyytää käytännössä kaikille Verohallinnon keräämille veroille, kuten arvonlisäveroille ja ennakkoveroille.
Huom! Myös ne yritykset, jotka vasta ennakoivat kassaongelmia, voivat hakea verojen maksuun lykkäystä heti 25.3.! Verohallinto ei vaadi yrityksiltä selvitystä maksuvaikeuksista. Edellytyksenä lykkäykselle on, että yritys on antanut veroilmoituksensa asianmukaisesti, eikä sillä ole veroja ulosotossa.
Veronmaksua lykätään maksujärjestelyn hyväksymispäivästä 3 kk eteenpäin. Maksut jaksotetaan enintään kahden vuoden ajalle.
Hakemusten käsittely voi tilapäisesti ruuhkautua Verohallinnossa, mutta Verohallinto ei tee perintätoimenpiteitä erääntyneille veroille hakemuksen käsittelyaikana.
Lisätietoja Verohallinnon sivuilta, kysymyksiä ja vastauksia sivun alalaidassa

Yksinyrittäjien 2000 euron toimintatuki

ELY-keskuksen rahoitus alle 5 henkilön yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. ELY-keskuksen koronarahoituksen kysyntä on ollut todella suurta ja puhelinpalvelu on pahasti ruuhkautunut. Käythän lukemassa usein kysyttyjen kysymysten -palstan ja hakuohjeet ennen hakuilmoituksen täyttämistä.

Business Finlandilta liiketoiminnan kehitysrahoitusta koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien ratkaisemiseksi yli 5 henkilöä työllistäville yrityksille
Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa – kysymyksiä ja vastauksia

Tietoa Finnveran taloudellisesta avusta koronavirustilanteessa

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista 
ELY-keskuksen linkit yritysten avuksi

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia

Yritys Suomi Talousapu tarjoaa neuvontapalvelua maksuvaikeuksiin joutuneille yrityksille

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille

Rajavartiolaitoksen ohjeistus rajanylitysliikenteeseen

Taiteen edistämiskeskus valmistelee koronatukea tuloja menettäneille freelancereille, vapaille taiteilijoille ja yksityisyrittäjille, joilta usein puuttuu ansioperustainen toimentuloturva.

VAIKUTA JA VERKOSTOIDU – LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN