Koronavirusepidemia – apua yrityksille

Image: Pixabay

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Keskuskauppakamari on julkaissut yrityksille ja organisaatioille suositukset etätyön purkuun.

Koronavirustilanteen vuoksi Pohjanmaan kauppakamari on järjestänyt sarjan maksuttomia verkkotietoiskuja yrityksille. Tietoiskut tarjosivat vastauksia yritysten akuutteihin kysymyksiin.

Tallenteet menneistä tietoiskuista:
1.4. Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitus
2.4. Finnveran rahoitus 
7.4. Koronapandemia ja työlainsäädäntö
15.4. Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitus II
29.4. Yrityssaneeraus vaihtoehtona koronatilanteessa
5.5. Business Finlandin ja ELY-keskuksen rahoitus III
19.5. Korona-ajan yritystuet
10.6. Ajankohtaiskatsaus korona-ajan yritystukiin
30.6.Tallenne yritysten kustannustuki -webinaarista

Kustannustukea voi hakea Valtiokonttorista, haku on auki 31.8.2020 saakka. Haku tapahtuu sähköisellä hakemuksella Valtiokonttorin verkkosivulla. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Tukeen vaikuttavat yrityksen kiinteät kustannukset sekä palkkakustannukset tukikaudelta 1.4.-31.5.2020. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset ovat tuen piirissä.

TEM:n ohjeita yrityksille koronavirustilanteessa mm. yritysrahoitukseen yrityskoon mukaan, sivulta löytyy lisätietoja muun muassa yksinyrittäjien tuesta sekä Finnveran lainoista. Yksinyrittäjäntuki on haettavissa 30.9.2020 saakka.

Ravintolatuesta löydät lisätietoja TEMin sivulta, ravintolatuen hakuaika päättyy 31.8.2020. Ravintoloiden tuki työntekijän uudelleentyöllistämiseen päättyy 31.10.2020.

Huom! Business Finlandin ja ELY-keskuksen koronan aiheuttamaan häiriötilanteeseen tarkoitetun kehitysrahoituksen hakuaika päättyi 8.6.2020. 

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry tarjoaa maksutta jäsentensä asiantuntemusta kauppakamarialueen yrityksille koronapandemian aiheuttamissa haasteissa. Hallitusammattilaisilta voi saada neuvoja ja sparrausta esimerkiksi sopeuttamistoimissa, rahoitusjärjestelyissä tai liiketoiminnan kehitystyössä. Lue lisää Hallituspartnereiden tarjoamasta tuesta.

Verohallinto on avannut yrityksille mahdollisuuden veronmaksun lykkäykseen kevään verojen osalta. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta, kysymyksiä ja vastauksia sivun alalaidassa.

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista.

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille.

Rajavartiolaitoksen ohjeistus rajanylitysliikenteeseen.

VAIKUTA JA VERKOSTOIDU – LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN