Koronaviruspandemia – apua yrityksille

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Kustannustuki yritysten auttamiseksi koronan aiheuttaman vaikean taloustilanteen yli on auki jälleen ja hakuaika päättyy 23.6.2021. Kustannustuen kolmas hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020. Lisätietoja kustannustuen kolmannesta hakukierroksesta Valtiokonttorin sivuilta.

Sulkemiskorvaus on tarkoitettu yrityksille, jos niiden toimitilat on lain tai viranomaismääräyksen johdosta täytynyt pitää suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Korvaus koske yrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Isommille yrityksille valmistellaan erillinen tuki mahdollisimman pikaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja. Haku on auennut 12.5. ja siitä löytyy lisätietoja Valtiokonttorin sivuilta.

Koronavirustilanteen vuoksi yritysten kehittämisavustuksiin on tehty muutoksia, jotka ovat voimassa 30.6.2021 saakka. Muutoksen voimassaoloaikana de minimis -sääntöä ei noudateta. Tämä on helpotus monelle yritykselle, joka on saanut paljon tukia. Lisätietoja kehittämisavustuksen väliaiakaisista muutoksista löydät täältä ja täältä.

TEM:n ohjeita yrityksille koronavirustilanteessa löytyy tältä sivulta.

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry tarjoaa maksutta jäsentensä asiantuntemusta kauppakamarialueen yrityksille koronapandemian aiheuttamissa haasteissa. Hallitusammattilaisilta voi saada neuvoja ja sparrausta esimerkiksi sopeuttamistoimissa, rahoitusjärjestelyissä tai liiketoiminnan kehitystyössä. Lue lisää Hallituspartnereiden tarjoamasta tuesta.

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista.

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille.

Keskuskauppakamari on julkaissut yrityksille ja organisaatioille suositukset etätyön purkuun.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN