Koronaviruspandemia – apua yrityksille

Image: Pixabay

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Koronavirustilanteen vuoksi Pohjanmaan kauppakamari järjestää maksuttomia verkkotietoiskuja yrityksille.

Tallenteet menneistä tietoiskuista:
7.4. Koronapandemia ja työlainsäädäntö
29.4. Yrityssaneeraus vaihtoehtona koronatilanteessa
16.9. Vinkkejä yrityksille koronasyksyyn -tietoisku

Kustannustuki yritysten auttamiseksi koronan aiheuttaman vaikean taloustilanteen yli otetaan uudelleen käyttöön. Kustannustuki on korvaus yrityksen vaikeasti sopeutettavista kiinteistö kustannuksista ja palkkamenoista, mutta sillä ei korvata liikevaihdon laskemista. Kustannustukeen on tulossa muutoksia edellisestä, kesän aikana käynnissä olleesta hakukierroksesta. Tavoitteena on, että kustannustuki aukeaa haettavaksi jouluun loppupuolella.

Koronavirustilanteen vuoksi yritysten kehittämisavustuksiin on tehty muutoksia loppuvuodeksi 2020. Ajalla 19.10.-31.12.2020 de minimis -sääntöä ei noudateta. Tämä on helpotus monelle yritykselle, joka on saanut paljon tukia. Lisätietoja kehittämisavustuksen väliaiakaisista muutoksista löydät täältä.

TEM:n ohjeita yrityksille koronavirustilanteessa löytyy tältä sivulta.

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry tarjoaa maksutta jäsentensä asiantuntemusta kauppakamarialueen yrityksille koronapandemian aiheuttamissa haasteissa. Hallitusammattilaisilta voi saada neuvoja ja sparrausta esimerkiksi sopeuttamistoimissa, rahoitusjärjestelyissä tai liiketoiminnan kehitystyössä. Lue lisää Hallituspartnereiden tarjoamasta tuesta.

Verohallinto on avannut yrityksille mahdollisuuden veronmaksun lykkäykseen kevään 2020 verojen osalta. Lisätietoja Verohallinnon sivuilta, kysymyksiä ja vastauksia sivun alalaidassa.

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista.

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille.

Keskuskauppakamari on julkaissut yrityksille ja organisaatioille suositukset etätyön purkuun.

Rajavartiolaitoksen ohjeistus rajanylitysliikenteeseen.

VAIKUTA JA VERKOSTOIDU – LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN