Koronaviruspandemia – apua yrityksille

Image: Pixabay

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Koronavirustilanteen vuoksi Pohjanmaan kauppakamari järjestää maksuttomia verkkotietoiskuja yrityksille.

Tallenteet menneistä tietoiskuista:
7.4. Koronapandemia ja työlainsäädäntö
29.4. Yrityssaneeraus vaihtoehtona koronatilanteessa
16.9. Vinkkejä yrityksille koronasyksyyn -tietoisku
4.12. kustannustuen toinen hakukierros

Kustannustuki yritysten auttamiseksi koronan aiheuttaman vaikean taloustilanteen yli avataan uudelleen. Tukea haetaan II kierroksella joustamattomiin kuluihin, palkkoihin ja menetyksiin ajalta 1.6.-31.10.2020. Kustannustukeen on tulossa helpotuksia ja lisää harkinnanvaraisuutta verrattuna I hakukierrokseen.  Myös muiden tukien vaikutus poistuu, kun tukien yhteissumma ei ylitä 800000 €. Kustannustukea voi hakea 21.12.2020 – 26.2.2021. Lisätietoa Valtiokonttorin sivuilta.

Koronavirustilanteen vuoksi yritysten kehittämisavustuksiin on tehty muutoksia, jotka ovat voimassa 30.6.2021 saakka. Muutoksen voimassaoloaikana de minimis -sääntöä ei noudateta. Tämä on helpotus monelle yritykselle, joka on saanut paljon tukia. Lisätietoja kehittämisavustuksen väliaiakaisista muutoksista löydät täältä ja täältä.

TEM:n ohjeita yrityksille koronavirustilanteessa löytyy tältä sivulta. TEM:n hallinnonalalla vuoden 2021 alussa voimaan astuneet muutokset puolestaan löytyvät täältä.

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry tarjoaa maksutta jäsentensä asiantuntemusta kauppakamarialueen yrityksille koronapandemian aiheuttamissa haasteissa. Hallitusammattilaisilta voi saada neuvoja ja sparrausta esimerkiksi sopeuttamistoimissa, rahoitusjärjestelyissä tai liiketoiminnan kehitystyössä. Lue lisää Hallituspartnereiden tarjoamasta tuesta.

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista.

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille.

Keskuskauppakamari on julkaissut yrityksille ja organisaatioille suositukset etätyön purkuun.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN