Koronaviruspandemia – apua yrityksille

Koronavirusepidemia aiheuttaa nopeita muutoksia ja vaatii sopeutumista meiltä kaikilta. Tälle sivulle kokoamme linkkejä yritysten avuksi.

Kustannustuki yritysten auttamiseksi koronan aiheuttaman vaikean taloustilanteen yli – viides kierros, hakuaika 21.12.2021–18.2.2022. Lue lisää Valtiokonttorin sivuilta.

Kattamattomiin kiinteisiin kustannuksiin tarkoitetun tuen hakuaika päättyi 30.9.2021.

Työttömyysturvapoikkeukset ovat päättyneet 30.9.2021.

Sulkemiskorvaus on tarkoitettu yrityksille, jos niiden toimitilat on lain tai viranomaismääräyksen johdosta täytynyt pitää suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Sulkemiskorvauksen hakuajat ovat päättyneet.

Tapahtumatakuun hakuaika päättyi 31.8.2021.

Helpotetun maksujärjestelyn haluaika päättyi 31.8.2021.

TEM:n ohjeita yrityksille koronavirustilanteessa löytyy tältä sivulta.

Jäsenenä yrityksesi saa kauttamme neuvontaa verotukseen ja työsuhteen ehtoihin liittyvissä kysymyksissä. Vero- ja työlainsäädännön kokenut asiantuntija, KTM Karl-Johan Sigfrids vastaa kysymyksiisi sähköpostitse. Laskun tästä palvelusta maksaa kauppakamari.
Lähetä kysymyksesi sähköpostitse Karl-Johan Sigfridsille.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry tarjoaa maksutta jäsentensä asiantuntemusta kauppakamarialueen yrityksille koronapandemian aiheuttamissa haasteissa. Hallitusammattilaisilta voi saada neuvoja ja sparrausta esimerkiksi sopeuttamistoimissa, rahoitusjärjestelyissä tai liiketoiminnan kehitystyössä. Lue lisää Hallituspartnereiden tarjoamasta tuesta.

ELY-keskuksen Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteystietolista.

Helsingin seudun kauppakamari on koonnut yritysten lakineuvontapalveluun liittyvää ja muuta korona-infoa sivulleen, jota päivitetään jatkuvasti, sivulta löytyy myös kattava lista usein kysyttyjen kysymysten vastauksia.

Myös Keskuskauppakamarin sivuille päivitetään jatkuvasti korona-infoa yrityksille.

Keskuskauppakamari on julkaissut yrityksille ja organisaatioille suositukset etätyön purkuun.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN