Etäkoulutus: Covid-19 ja työn vähentyminen – työnantajan toimintavaihtoehdot muuttuvissa olosuhteissa

Koronaviruspandemian (COVID-19) ja sen vuoksi toteutettujen rajoitustoimenpiteiden seurauksena yritysten taloudelliset toimintaedellytykset ovat heikentyneet äkillisesti ja voimakkaasti. Samalla työnantajan edellytykset tarjota työtä ovat vähentyneet nopeasti ja monilla työpaikoilla on jouduttu puuttumaan työsuhteisiin – ensi sijassa tilapäisin lomautuksin.

Pandemian edetessä tilanteet ja rajoitustoimenpiteet muuttuvat ja työnantajalle saattaa tulla tarve tehdä muutoksia esimerkiksi jo toteutettuihin lomautuksiin. Lisäksi lomautusten vaihtoehtona voidaan joutua harkitsemaan irtisanomisia sekä pohtimaan muita mahdollisia sopeutustoimenpiteitä, kuten työsuhteen ehtomuutoksia.

Webinaarissa käsitellään muun muassa kysymyksiä, miten toimeenpantuihin lomautuksiin voidaan tehdä muutoksia, milloin ja miten irtisanotaan lomautuksen sijaan ja miten työsuhteen ehtomuutoksia voidaan käyttää vaihtoehtona.

Ohjelma

Koronaviruspandemian aiheuttama työn vähentyminen ja vaikutukset työsuhteisiin
• lomautukset ensisijaisena keinona
• tilapäiset lainsäädäntömuutokset ja työehtosopimusten koronapoikkeusmääräykset

Lomautuksen muuttaminen ja päättyminen
• osa-aikaisesta lomautuksesta kokoaikaiseen
• tilapäisestä lomautuksesta toistaiseksi voimassaolevaan
• lomautuksen keskeyttäminen ja lisätyö lomautuksen aikana
• lomautuksen päättyminen tai päättäminen

Vaihtoehdot koronaviruskriisin edetessä
• irtisanominen lomautusten sijaan
• työsuhteen ehtomuutokset

Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse osallistumislinkin webinaariin ennen koulutusta, webinaaripäivänä klo 12.00 mennessä. Linkistä voi liittyä webinaariin joko selaimen tai Teams-sovelluksen kautta. Webinaariin liittyminen ei vaadi sisäänkirjautumista. Varmistathan, että mikkisi ja kaiuttimesi ovat kunnossa ennen tilaisuuden alkua. Muista pitää mikki ja kamera suljettuina, kun et ole äänessä. Mikäli et ole saanut linkkiä webinaaripäivänä klo 12.00 mennessä, tarkistathan myös roskapostisi.

Ilmoittaudu etäkoulutukseen tästä.

VAIKUTA JA VERKOSTOIDU – LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN