Etäkoulutus: Yritysvastuulainsäädännön muutokset ja vaikutukset pk-yrityksiin

Yritysvastuuseen liittyvä lainsäädäntö ja vaatimukset muuttuvat nyt nopeasti ja merkittävästi.

Muun muassa EU:n uusi kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) vaikuttaa yritysten toimintaan jo vuoden 2023 aikana. Uusia vaatimuksia yritysvastuullisuuteen tulee myös lukuisten kansainvälisten sitoumuksien kautta. Normien kiristyminen vaikuttaa myös pk-yrityskenttään.

Tämän aamupäivän mittaisen koulutuksen aikana käymme läpi yritysvastuullisuuteen liittyvää uutta lainsäädäntöä, käytäntöjä ja normeja sekä sitä, miten ne tulevat vaikuttamaan pk-yrityksiin ja niiden liiketoimintaympäristöön lähivuosien aikana.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa yritysvastuullisuuden lähtökohtia kuten OECD:n toimintaohjeita ja YK:n ohjaavia periaatteita. Käymme läpi EU:n uutta kestävyysraportointidirektiiviä (CSRD), EU-taksonomiaa ja tuloillaan olevaa yritysvastuulakia sekä toimitusketjun hallintaa ja viherpesuun liittyviä riskejä. Käsittelemme myös päästöjen kompensointia. Keskeisessä roolissa on varautua yritystoiminnan riskeihin ja ymmärtää johdon vastuut.

Kenelle:

  • pk-yritysten johdolle ja avainhenkilöille toimialasta riippumatta
  • ammattilaisille, joiden työtehtäviin kuuluu vastuullisuusasioita
  • juristeille ja konsulteille, jotka ovat tekemisissä vastuullisuusasioiden kanssa

Tilaisuuden kouluttajina toimivat vastuullisuusasiantuntija Outi Toivanen-Visti ja lakimies Mika Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista.

Lue lisää ja ilmottaudu

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN