Coronaviruspandemin – Stöd för företag

Coronavirusepidemin för med sig snabba förändringar och kräver att vi alla anpassar oss därefter. På den här sidan samlar vi olika länkar som kan vara till hjälp för företagen.

Kostnadsstödet för företag som har drabbats av en offentligrättslig begränsning i anslutning till hanteringen av covid-19-pandemin – den femte omgången, ansökningstiden 21.12.2021–18.2.2022. Läs mera på Statskontorets hemsida.

Stöd för icke täckta fasta kostnader – ansökningstiden tog slut 30.9.2021.

Undantagsbestämmelserna om utkomstskyddet var i kraft till 30.9.2021.

Ersättning för stängning – ansökningstiden upphörde i augusti.

Evenemangsgarantin – ansökningstiden upphörde 31.8.2021.

Ett betalningsarrangemang enligt lindrade villkor – ansökningstiden upphörde 31.8.2021.

Arbets- och näringsministeriets anvisningar för företag med anledning av coronavirusutbrottet finns här.

Vi erbjuder medlemmar expertrådgivning inom företagsbeskattning och arbetslagstiftning. Skatteexpert EM Karl-Johan Sigfrids besvarar dina frågor per e-post och handelskammaren står för kostnaderna. Skicka din fråga till Karl-Johan Sigfrids per e-post.

Hallituspartnerit Pohjanmaa ry (Styrelsepartner Österbotten) erbjuder helt gratis sina medlemmars expertis åt företagen på handelskammarområdet gällande utmaningarna som coronapandemin orsakat. Styrelseproffsen kan hjälpa företagen till exempel gällande anpassningsåtgärder, finansieringsarrangemang eller med affärsverksamhetsutveckling. Läs mera om den hjälp som styrelseproffsen erbjuder.

NTM-centralens lista över kontakter i Österbotten och Mellersta Österbotten.

Helsingforsregionens handelskammare har samlat ihop information om corona och juridiska rådgivningstjänster för företag på sin webbplats vilken uppdateras kontinuerligt, på sidan finns också en omfattande lista på frågor och svar (sidan är på finska).

Även på Centralhandelskammarens sidor uppdateras informationen för företag gällande coronaläget kontinuerligt.

Centralhandelskammaren har publicerat rekommendationer gällande avvecklingen av distansarbete (på finska) för företag och organisationer.

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN