Coronaviruspandemin – Stöd för företag

Coronavirusepidemin för med sig snabba förändringar och kräver att vi alla anpassar oss därefter. På den här sidan samlar vi olika länkar som kan vara till hjälp för företagen.

Kostnadsstödet för företag som har drabbats av en offentligrättslig begränsning i anslutning till hanteringen av covid-19-pandemin – den sjätte omgången, ansökningstiden 26.4.–31.5.2022. Läs mera på Statskontorets hemsida.

Ersättning för stängning är för företag vars lokaler har stängts helt eller delvis eller vars offentliga tillställningar har förbjudits på grund av en bestämmelse i lag eller ett föreläggande av en myndighet i anslutning till hanteringen av Covid-19 pandemin. Stödperioden för ersättningen för stängning är den 21.12.2021–28.2.2022. Läs mera på Statskontorets hemsida.

Arbets- och näringsministeriets anvisningar för företag med anledning av coronavirusutbrottet finns här.

Vi erbjuder medlemmar expertrådgivning inom företagsbeskattning och arbetslagstiftning. Skatteexpert EM Karl-Johan Sigfrids besvarar dina frågor per e-post och handelskammaren står för kostnaderna. Skicka din fråga till Karl-Johan Sigfrids per e-post.