Digisprånget

Österbottens handelskammare väljer årligen ett Digisprång. Utmärkelsen kan gå till ett företag eller sammanslutning som i sin verksamhet gjort ett framgångsrikt digitalt språng. Vinnaren ska ha effektiverat sin verksamhet med hjälp av digitalisering, utvecklat en ny digital affärsverksamhet eller skapat en konkurrensfördel genom att utnyttja digitala verktyg.

Årets 2019 ansökningstid slutade 8.11.

Avsikten med Digisprånget är att lyfta fram betydelsen av digitalisering för företagsverksamheten och inspirera företag att använda sig av digitalisering oberoende av bransch och storlek. Dessutom försöker man med hjälp av tävlingen lyfta fram ICT-branschens kunnande inom handelskammarens område samt främja branschens utveckling och öka dess dragningskraft.

Österbottens handelskammares ICT-utskott utser Digisprånget. Vinnaren får ett vandringspris och ett diplom samt synlighet i handelskammarens medier.

REGLER

Till tävlingen kan man föreslå företag eller organisationer som har:

  • effektiverat sin verksamhet genom digitalisering
  • utvecklat en ny digital affärsverksamhet eller
  • skapat en betydande konkurrensfördel genom att utnyttja digitala verktyg.

Alla företag på Österbotten och Mellersta Österbotten kan utse någon annan eller ställa sig själv till förfogande som kandidat.

Ansökningstiden till Digisprånget är i november och årets Digisprång utses av ICT-utskottet i december.

NykarleBud Ab i Nykarleby valdes till årets Digisprång år 2019. Företaget är en budfirma med både företags- och privata kunder.
Läs hela pressmeddelandet om årets Digitala språng 2019.

PÅVERKA OCH NÄTVERKA - BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN