Eat Out

Station 23 har utsetts till årets trivsammaste restaurang i Karleby- och Jakobstadsregionen. Valet genomfördes i två steg: en webbomröstning bland allmänheten under julimånad och ett juryurval.

52 restauranger, uteserveringar och caféer från regionen deltog i omröstningen. Bland dessa gick de fem restauranger som samlat flest röster vidare till en närmare granskning av juryn. Dessa var Café Bryggan i Öja, Café Tullmagasinet i Nykarleby, Kronofogdegården by Gastro Kettu i Karleby, Station 23 i Jakobstad och Uffes Mat & Café i Purmo. De populäraste restaurangerna fick hela 64 procent av alla röster från allmänheten. Totalt 549 röster avgavs.

Juryns bedömning baserade sig på restaurangens allmänna utseende och trivsel, maten och menyn, öppettiderna, renligheten och servicenivån samt den allmänna stämningen.

På basen av juryns utlåtande och allmänhetens omröstning utsågs Station 23 i Jakobstad till vinnare. Enligt juryn har Station 23 lyckats skapa en port mellan centrum och Skata i Jakobstad där besökaren får uppleva en internationell fläkt med beaktande av hantverkstraditionerna. På ett par år har bygganden förvandlats från en historisk och värdefull brandstation till en fantastisk restaurang med uteterrass. Helheten som domineras av tegel, betong, glas och sten mjukas upp med tavlor av äkta mossa, stämningsfull belysning och praktfullt möblemang. Material- och färgvalet är i harmoni med den ursprungliga miljön.

Juryn utgjordes av en expertpanel från Österbottens handelskammares serviceutskott. Till gruppen hörde vd Teea Pietilä från Karleby Turism, arbetslivskoordinator Kerstin Ström från Optima, centrumutvecklare Ida-Marie Jungell från Citygruppen i Jakobstad, verksamhetsledare Kari Moilanen från City Kokkola och direktör Paula Erkkilä från Österbottens handelskammare.

Första gången Eat Out-priset delades ut år 2020 gick det till Café Bryggan i Öja och i fjol premierades Kronofogdegården by Gastro Kettu i Karleby.

Evenemanget ordnas av Österbottens handelskammares utskott för regional livskraft i Karleby-Jakobstad.

Eat Out 2022

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN