Alkuperätodistus

Tavaran maahantuonnin edellytyksenä on eräissä maissa ns. alkuperätodistuksen esittäminen. Alkuperätodistuksen tarkoitus on yksinomaan osoittaa tavaroiden alkuperä, jotta voidaan toimia tullaus- tai kaupallisten vaatimusten mukaisesti (esim. remburssien avaaminen).

Kauppakamarin myöntämä alkuperätodistus on määrämuotoinen lomake, jota käytetään Euroopan unionin ja kolmansien maiden välisessä kaupassa. Alkuperätodistuslomakkeita saa kauppakamarista maksutta kahtena kieliversiona: englanti – ranska – espanja ja englanti – ranska – arabia.

Asiakkaat hakevat vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille dokumenteille sähköisen vientiasiakirjat.fi -palvelun kautta. Paperisten alkuperätodistusten toimitukseen on varattava postitusaika, sähköiset todistukset saa pääsääntöisesti saman päivän aikana. Ilmoitattehan erityisen kiireellisistä tapauksista meille erikseen sähköpostitse tai puhelimitse.
Asiakirjojen märkäleimallisista vahvistuksista toimistoillamme on sovittava etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse.

Siirry tästä vientiasiakirjat palveluun.

Hinnasto

Tyhjiä lomakkeita vientiasiakirjapalvelua varten voi tilata kauppakamarista osoitteesta vientiasiakirjat [at] ostro.chamber.fi.

Lisätietoja Keskuskauppakamarin ylläpitämältä kauppakamari.fi-sivustolta.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN