Glocal Talents

Glocal Talents -kampanja kannustaa yrityksiä rekrytoimaan kansainvälisiä osaajia sekä tarjoaa työkaluja ja tietoa kansainvälisten osaajien palkkaamiseen. Olemme koonneet Kansainvälisen rekrytoinnin tietopankki -sivun, josta löytyy kattavasti tietoa tarjolla olevasta avusta.

Alueellamme on paljon korkeakoulutettuja muualla syntyneitä osaajia, jotka eivät ole työllistyneet alalleen. Eri oppilaitokset ja organisaatiot tarjoavat palveluita ja hankkeita, jotka madaltavat rimaa Suomeen muuttaneen henkilön palkkaamisessa. Suurimpaan osaan yritysten tavallisimmista ongelmista liittyen ulkomaalaistaustaisten henkilöiden palkkaamiseen löytyy myös ratkaisu näiden palveluiden kautta. Tarjolla on niin maksutonta kielikoulutusta, neuvontaa kuin rahoitusapua sekä oppilaitosten kautta erinomaisia, monipuolisia osaajia palkattavaksi.

Kauppakamari on tuottanut myös neljästä alueemme yrityksestä vlogivideot, joissa yritykset ja niiden ulkomaalaistaustaiset osaajat jakavat tarinansa.

Tämä on pelinavaus! Toivomme videoiden rohkaisevan yhä useampia yrityksiä palkkaamaan muualla syntyneitä.

Global talent — local impact.

Kv-rekrytoinnin tietopankki

Katso kauppakamarin uutiset ja selvitykset kansainväliseen työvoimaan liittyen.

Uutiset ja selvitykset

Kauppakamari järjestää yhdessä kumppaniensa kanssa tapahtuman Glocal Talents -kampanjaan liittyen 16.5. Vaasassa.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Katso kansainvälisten osaajien tarinat

Bálint Ilk, Ekeri

Unkarilainen Bálint Ilk tuli Suomeen opiskelemaan restonomiksi ja alanvaihdoksen jälkeen löysi reittinsä Ekerille. Bálint työskentelee Ekerillä tuotannonsuunnittelijana ja hänellä on tärkeä rooli päivittäisten tuotantotehtävien onnistumisessa. Kansainväliset osaajat tuovat Ekerille kilpailuetua, koska heidän kohderyhmätuntemuksensa eri kohdemaista on omaa luokkaansa.

Katso video Bálintista YouTubesta:

Khurram Shahzad, Danfoss

Pakistanilainen Khurram Shahzad on asunut elämänsä aikana useassa eri maassa ja kaupungissa, mutta Suomeen Khurramin sai vakiintumaan perheen perustaminen ja vakituinen työpaikka Danfossilla. Suomesta syntyi positiivinen mielikuva jo saapuessa, kun taksikuski puhui todella hyvää englantia ja kertoi maasta ja maan tavoista, mihin Khurram ei ollut tottunut muissa Euroopan maissa asuessaan. Danfossille Khurram tuli yrityksen post-graduate programin kautta ja on edennyt urallaan suunnittelijasta tiiminvetäjäksi. Danfossilla panostetaan koko henkilökunnan työviihtyvyyteen ja edistetään työyhteisöön integroitumista tarjoamalla kaikille halukkaille sekä suomen että englannin kielten koulutusta.

Katso video Khurramista YouTubesta:

Lisää videoita luvassa pian!

Yhteystiedot ja kysymykset

Lisätietoja saatte osoitteesta emilia.nareaho [at] chamber.fi. Mahdolliset kysymykset voi myös lähettää Emilialle.