Glocal Talents-vlogisarja

Onko teillä töissä ulkomaalaistaustaista väkeä? Tulkaa mukaan vlogisarjaan, jossa esittelemme alueen kansainvälisten osaajien ja heidät palkanneiden yritysten tarinoita.

Pohjanmaan kauppakamari aloittaa vlogisarjan, jossa nostamme lyhyin videotarinoin esiin alueen yritysten kansainvälisten osaajien ja asiantuntijoiden uratarinoita, hälvennämme ennakkoluuloja ja vauhditamme työvoimapulan selättämistä alueellamme. Tätä kampanjaa emme voi tehdä yksin, vaan tarvitsemme jäsenyritystemme apua.

Etsimme yrityksiä, jotka ovat rohkeita suunnannäyttäjiä ja lähtevät kanssamme haastamaan muita yrityksiä. Haluamme näyttää videoissa aitoja kohtaamisia, tunteita ja lämmintä yhteishenkeä positiivisessa vireessä ja ehkä pienellä huumorillakin höystettynä.

Tarjoamme yrityksellesi näkyvyyttä ja mahdollisuuden jakaa suurelle yleisölle tarinanne, kohtaamanne haasteet ja saavuttamanne menestyksen kansainvälisten talenttien palkkaamisessa.

Alueellemme on lähivuosina tulossa tuhansia uusia työpaikkoja. Mistä löydämme osaajat niihin kaikkiin, jollemme nopeasti tartu tuumasta toimeen? Aika tehdä jotain on NYT. Tämä on tilaisuutenne olla suunnannäyttäjänä muille. Kerrothan siis tarinanne meille!

Hae mukaan Glocal Talents-vlogisarjaan

Voimme taata vloginäkyvyyden vain muutamalle yritykselle. Seuraavat kriteerit vaikuttavat yritysten valintaan:
1. Mukaan valitaan yrityksiä mahdollisimman laajasti kauppakamarialueeltamme
2. Etsimme mahdollisimman erilaisia tarinoita
3. Videolle mukaan valittava yritys sitoutuu osallistumaan oman videonsa tuotantokustannuksiin

Mitä yritykseni tästä saa?

1. Näkyvyys: Yrityksesi saa mahtavaa näkyvyyttä vlogisarjan kautta. Tarinanne ja toimintanne esitetään laajalle yleisölle, mikä voi auttaa houkuttelemaan potentiaalisia työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

2. Rohkean suunnannäyttäjän maine: Osallistuminen osoittaa, että yritys on valmis edistämään alueen kehitystä ja palkkaamaan kansainvälisiä osaajia. Olette myös madaltamassa muiden yritysten kynnystä palkata kansainvälisiä osaajia.

3. Videon käyttöoikeus: Saatte vapaasti jakaa videota omissa kanavissanne, ja pääsette sen avulla näyttämään vaikka sidosryhmillenne ja potentiaalisille työnhakijoille toimintaanne.

Näillä ohjeilla pääset eteenpäin

Nyt, kun olet päättänyt tarttua tähän tilaisuuteen, teroita kynäsi. Haluamme kuulla juuri teidän tarinanne. Alkuun pääset vastaamalla seuraaviin kysymyksiin. Kerro vapaamuotoisesti:
1. Minkälainen tarina sinulla on kerrottavaksi?
2. Vlogi antaa yrityksellesi kasvot. Kuka yritystäsi edustaisi videolla?
3. Kuka kansainvälinen osaaja olisi mukana ja mikä on hänen tarinansa?
4. Mitä kieltä tai kieliä videolla käytettäisiin (suomi, ruotsi, englanti)?
5. Olethan keskustellut tästä työpaikalla?

Tämä viesti on käännetty myös englanniksi (linkki englanninkieliseen uutiskirjeeseen), voit näyttää sen kansainväliselle osaajalle.

Kun olet vastannut näihin kysymyksiin, lähetä vastauksesi sähköpostilla osoitteeseen: emilia.nareaho@chamber.fi
Mahdolliset kysymykset voit myös lähettää Emilialle.

Otamme tarinoita vastaan keskiviikkoon 8.11. asti. Videot tullaan kuvaamaan talven 2023-2024 aikana. Olemme yhteydessä kaikkiin yrityksiin, jotka hakevat kampanjaan mukaan. Kaikille halukkaille emme valitettavasti voi luvata videonäkyvyyttä, mutta kerromme tarinoita myös muissa kanavissamme.

Meillä on kansainvälisiä osaajia, mutta emme halua vlogisarjaan…

Ei hätää! Kerro silti tarinanne meille, jaamme tarinoita myös CB-kauppakamarilehdessä sekä uutisina verkkosivuillamme ja some-kanavissamme. Tarjoamamme monikanavainen näkyvyys on ainutlaatuinen tilaisuus kertoa tarinanne yli tuhannelle jäsenyrityksellemme sekä muulle maailmalle!

Tule myös mukaan maksuttomaan tietoiskuun 31.10: Osaajapula vaivaa – apua kansainvälisistä osaajista – maksuton tietoisku – Pohjanmaan kauppakamari (chamber.fi)

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN