FAF on vuoden viihtyisin terassi

Vuoden viihtyisimmäksi terassiksi Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla on valittu uusikaarlepyyläinen ravintola FAF. Valinta toteutettiin kaksivaiheisena: kesäkuun ajan verkossa pyörineenä yleisöäänestyksenä sekä tuomariston valintana.

Äänestyksessä oli seudulta mukana noin 150 ravintolaa, kahvilaa ja terassia. Tuomaristo vieraili kuudessa eniten ääniä saaneessa ravintolassa ja nämä ravintolat olivat Burger Village, Cafe Donner & Smokery ja Kahvila Saha Kokkolassa, FAF ja Café Tullmagasinet Uudessakaarlepyyssä sekä Uffes Mat & Café Purmossa. Eniten ääniä saaneet ravintolat kahmivat yleisöäänistä peräti 59,9 prosenttia. Kaikkiaan ääniä annettiin 1057 kpl.

Tuomariston arviointiin vaikuttivat paikan yleinen ulkonäkö ja viihtyisyys, ruoka ja ruokalistan sisältö, siisteys ja vastuullisuus, aukioloajat ja palvelun taso sekä tunnelma.

– Ravintoloiden ja kahviloiden panostus herkullisen ruoan ja hyvän palvelun lisäksi myös elävään musiikkiin ja tapahtumiin näkyy nykyään aiempaa vahvempana, ja sitä kautta ne ovat myös avainasemassa luomassa alueelle veto- ja pitovoimaa. On mahtavaa huomata, että ravintolat todella panostavat kesään ja sen tuomiin matkailijoihin, kertoo Pohjanmaan kauppakamarin Emilia Näreaho

Tuomaristo oli yksimielinen FAF:in valinnasta. FAF:in terassi on kuin keidas keskellä kaupunkia, joka tarjoaa lomamatkoilta tutun tunnelman. Terassin vihreys, kauniit istutukset ja huonekalut kutsuvat rentoutumaan ja viettämään unohtumattomia kesäiltoja.

Ravintolarakennuksen historia on mielenkiintoinen ja nykytoiminta kunnioittaa sitä hyvin. Suurin osa Uudenkaarlepyyn kaupungista tuhoutui vuonna 1858 sattuneessa tulipalossa, ja FAF:in rakennus oli ensimmäinen, joka tulipalon jälkeen rakennettiin. Siitä juontaa nimi FAF – First After the Fire.

Tuomaristo tervehti ilolla sitä kehittämistä, jota FAF:in tiloissa on tehty. Modernissa sisustuksessa vanha ja uusi kohtaavat ja tilat sopeutuvat monenlaisiin tilaisuuksiin. Myös FAF:in hampurilaiset ja palvelu nousivat yleisön kommenteissa vertaansa vailla oleviksi.

Tänä vuonna palkittiin myös Vuoden paras asiakaspalvelija, ja sen palkinnon voitti Anna Nylund Station 23:sta Pietarsaaresta. Tuomaristolla on useamman vuoden kokemus Annan palvelualttiista asenteesta ja tavasta kohdata kaikki vieraat tasavertaisina. Anna Nylund toivottaa vieraat tervetulleeksi Station 23:een ystävällisellä ja omaa alaansa kunnioittavalla tavalla. Hänellä on monivuotinen kokemus tarjoilijan ammatissa. Anna hyödyntää tietämyksensä gastronomian ja juomien maailmasta ja luo asiakkaalle hienon kokemuksen ruoan ja viinin yhdistämisestä. Yhdessä tiiminsä kanssa hän tarjoaa asiakkaalle ainutlaatuisen ravintolakokemuksen.

Tuomaristo muisti Vuoden tulokas -kunniamaininnalla Cafe Donner & Smokerya Kokkolasta. Cafe Donner & Smokeryn vitriinin tarjonta luo asiakkaalle luksusongelman, kuinka valita näiden houkuttelevien tuoreiden, runsaiden ja herkullisten tuotteiden väliltä? Merellinen ympäristö mahdollistaa kahvilaan saapumisen sekä maitse että meritse ja tarjoaa tunnelmalliset ja viihtyisät puitteet. Itse savustettu lohi ja siitä tehdyt annokset lisäävät Cafe Donnerin yhteyttä mereen ja näin Cafe Donner myös vahvistaa Kokkolan asemaa merenrantakaupunkina. Tuomaristo näkee potentiaalia alueen kehittämisessä sen muovautuessa. Yleisön kommenteissa Cafe Donner sai kiitosta myös koiraystävällisyydestä.

Tuomariston muodosti asiantuntijaraati Pohjanmaan kauppakamarin Elinvoimavaliokunnasta. Mukana olivat toimitusjohtaja Teea Pietilä Kokkolan matkailusta, työelämäkoordinaattori Kerstin Ström Optimasta, toiminnanjohtaja Johanna Hylkilä Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistyksestä, projektipäällikkö sekä elinvoimavaliokunnan varapuheenjohtaja Heidi Matinlassi Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordiasta sekä markkinointikoordinaattori Emilia Näreaho Pohjanmaan kauppakamarista.

Ensimmäisen kerran Eat Out-palkinto jaettiin vuonna 2020, jolloin sen sai Café Bryggan Öjasta. Vuonna 2021 palkittiin Kruununvoudintalo by Gastro Kettu Kokkolasta ja vuonna 2022 Station 23 Pietarsaaresta.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN