Kokkola-Pietarsaaren lentoyhteydet paranevat 

Finnair lisää lentovuoroja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle keväällä 2020. Uudet aikataulut tulevat voimaan maaliskuussa. Uusia vuoroja on kaksi:  

HEL-KOK klo 7.15-9.50 (Kemin kautta)
KOK-HEL klo 10.10-11.20 

Jatkossa Kokkola-Pietarsaaren lentokentältä on päivittäin neljä lentoa Helsinkiin ja samoin Helsingistä Kokkola-Pietarsaareen neljä lentoa. Uusien yhteyksien myötä alueen saavutettavuus paranee. Reitille tulee noin 350 lisäpaikkaa viikossa. 

Hyvällä saavutettavuudella on moninaiset ja laajat vaikutukset. Saavutettavuus vaikuttaa kansainvälisen kaupan toimivuuteen ja liiketoiminnan varmuuteen sekä alueen imagoon kansainvälisessä liiketoiminnassa. Sujuvat yhteydet vaikuttavat niin ikään yritysten sijoittumis- ja investointipäätöksiin sekä sitä kautta alueen ja Suomen talouteen.  

– Sujuvat lentoyhteydet alueelta ja alueelle ovat menestyvän vientiteollisuuden elinehto, toteaa Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä. 

Alueen eri toimijat ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä parempien lentoyhteyksien puolesta. Pohjanmaan kauppakamari toteutti yhteistyössä Kruunupyyn Lentohalli Oy:n, Kokkolan kaupungin ja Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian kanssa selvityksen Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman merkityksestä elinkeinoelämälle syksyllä 2018. Selvityksessä todettiin muun muassa, että heikot yhteydet hankaloittavat suuresti kansainvälisten asiakkaiden käyntejä alueella tilaus-toimitusprosessien eri vaiheissa sekä vaikeuttavat alueen yritysten pääsyä globaaleille markkinoille. 

– Olemme hyvillämme uusista reiteistä, ja uskomme, että liikematkustuksen volyymit kasvavat, nyt kun lentoyhteyksien tarjonta vastaa entistä paremmin yritysten tarpeisiin, sanoo kauppakamarin toimitusjohtaja Juha Häkkinen.  

Finnair päivittää kesäkauden 2020 lentoaikataulut verkkosivuilleen syyskuun aikana. Finnair on yhteydessä asiakkaisiin, joilla on varauksia lennoille, joita aikataulumuutokset koskevat.  

Lisätietoja:
johtaja Paula Erkkilä, Pohjanmaan kauppakamari, 044 781 0704 
toimitusjohtaja Juha Häkkinen, Pohjanmaan kauppakamari, 0500 561036 

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN