Martin Granholmin stipendi robotiikan opetukseen Pietarsaaressa

Tieto- ja viestintätekniikan opettaja Maria Kronqvistille Etelänummen koulusta on myönnetty tämän vuoden Martin Granholmin stipendi. Stipendin suuruus on 2500 euroa ja sen myönsi rahastoa hallinnoiva Pohjanmaan kauppakamarin Pietarsaaren osaston rahastovaliokunta.

Perusopetuksen opetussuunnitelmassa ohjelmointi on integroitu pääosin matematiikan opetukseen. Etelänummen koulussa on ollut viime vuosina kiinnostusta kursseille paljon ja koulu pyrkii lisäämään mahdollisuuksia myös nuoremmille oppilaille.

Nyt myönnettävän stipendin avulla laajennetaan ja vahvistetaan ohjelmointiosaamisen ja -hahmottamisen opetusta useammalle luokka-asteelle ja tarjotaan myös ohjelmoinnin yhdistämistä robotiikkaan. Tämän mahdollistamiseksi tarvitaan välineistöä, johon stipendi käytetään. Kouluun hankitaan oppilaskäyttöön 11–15 kpl Sphero BOLT robottipalloja, jotka soveltuvat monipuolisesti ohjelmoinnin ja robotiikan opetukseen. Lisäksi stipendillä hankitaan oppilaskäyttöön LEGO Education Spike Prime -paketteja, jotka soveltuvat monipuolisesti luonnontieteellisten aineiden opetukseen.

Pelillisyydellä, leikittelyllä ja luovuudella on tutkitusti merkitystä matemaattisten aineiden mielekkyyden ja kiinnostavuuden lisäämisessä. Ohjelmoinnin hahmottaminen ja ohjelmoinninlukutaito sekä ongelmanratkaisun taidot ovat tulevaisuuden taitoja, joiden merkitys kasvaa jatkuvasti, sanoo tieto- ja viestintätekniikan aineenopettaja Maria Kronqvist.

Martin Granholmin stipendirahasto

Martin Granholmin stipendirahasto on suunnattu ammattitaitoaan kehittäville, ensisijaisesti matemaattisten ja luonnontieteellisten aineiden opettajille Pietarsaaren seudulla. Stipendi voidaan myöntää yksittäiselle opettajalle tai opettajaryhmälle ja se on haettavissa vuosittain syksyisin.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN