Pohjanmaan kauppakamari lahjoittaa 200 000 euroa korkeakouluille

Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Mikael Hallbäck, Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä, Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto sekä Vaasan yliopiston yhteysjohtaja Harry Linnarinne.

Pohjanmaan kauppakamari tekee merkittävän lahjoituksen kauppakamarialueen korkeakoulujen hyväksi. Lahjoituksen kokonaissumma on 200 000 euroa.

Lahjoitus jakautuu korkeakouluille seuraavasti:
Vaasan yliopisto, 150 000 euroa
Åbo Akademi, tekninen tiedekunta, 25 000 euroa sekä
Svenska handelshögskolan, 25 000 euroa.

Lahjoituksilla halutaan tukea alueen korkeakoulutusta, jonka merkitys alueen elinvoimaisuudessa on suuri. – Osaaminen ja sen kehittäminen ovat meille tärkeitä ja osaavan työvoiman riittävyyden merkitys on jatkuvasti vain kasvanut. Kauppakamari on koko historiansa ajan ollut tukemassa yliopistoja ja osaamista, perustelee lahjoitusta kauppakamarin toimitusjohtaja Paula Erkkilä. – Kauppakamari tekee töitä alueen yritysten menestymismahdollisuuksien eteen. Elinkeinoelämälle on tärkeää, että alueella on myös tulevaisuudessa yliopistokoulutusta sparraamassa aluekehitystä ja tuottamassa osaavaa työvoimaa, täydentää kauppakamarin johtaja Mikael Hallbäck.

– Pohjanmaan kauppakamarilla on ollut koko Vaasan yliopiston olemassaolon ajan merkittävä rooli yliopiston toiminnan tukijana. Tämä lahjoitus auttaa meitä toteuttamaan strategiaamme ja tehtäväämme seudun elinkeinoelämän tukemiseksi. Vaasan yliopisto kiittää Pohjanmaan kauppakamaria lahjoituksesta, sanoo Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

Korkeakoulujen käynnissä oleva varainhankinta kestää kesäkuun loppuun saakka. Valtio on luvannut tukea varainhankintaa vastinrahalla. Jokainen lahjoituksena saatu euro tuo korkeakouluille maksimissaan 2,5-kertaisen vastinrahan.

Kun Pohjanmaan kauppakamari perustettiin, entiset itsenäiset kauppakamarit jatkoivat toimintaansa Pohjanmaan kauppakamarin alaisina osastoina ja niiden omaisuus rahastoitiin. Rahastoja on hoidettu menestyksellisesti kuluneen reilun neljännesvuosisadan aikana.

– Valtion myöntämän vastinrahan vuoksi nyt tehtävät lahjoitukset korkeakoulujen varainhankintaan ovat erinomainen sijoitus kauppakamarin viime vuosina keräämälle pääomalle, toteaa Vaasan osaston rahastovaliokunnan puheenjohtaja, Harry Schaumans Stiftelsen toimitusjohtaja Tom Westermark.

– Edellisen kerran teimme merkittävät lahjoitukset korkeakoulutuksen varainhankintaan, kun Pohjanmaan kauppakamari täytti sata vuotta vuonna 2017. Sen jälkeen rahastomme ovat kehittyneet suotuisasti ja jakovaraa oli kertynyt. Nyt tehtävä lahjoitus on myös nähtävä kauppakamarin jäsenyritysten yhteisenä ponnistuksena osaamisen tukemiseen. Kannustamme silti yrityksiä vielä mahdollisuuksien mukaan tekemään omia lahjoituksiaan, täydentää Erkkilä.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN