Hallitustyö on Janne Yliselle näköalapaikka alueen elinkeinoelämään

Kokkolan HalpaHalli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen on ollut Pohjanmaan kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2010 – eli niin pitkään, että joutui tarkistamaan aloitusvuoden LinkedIn-profiilistaan. Työtä kamarin hallituksessa Ylinen kuvailee mielenkiintoiseksi näköalapaikaksi.

– Parasta hallitustyössä on tunne siitä, että voimme aidosti vaikuttaa elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittymiseen. Samalla tuntuma alueen ekosysteemiin pysyy näpeissä ja voi tunnistaa tulevaisuuden kehittämiskohteita.
Hallitustyön hyötyinä Ylinen näkee erilaisten henkilöiden ja näkemysten ymmärtämisen.

– Avartaa kummasti ajattelumaailmaa, kun keskustelee asioista muidenkin kuin oman yrityksen työntekijöiden tai johtoryhmän kanssa.
Janne Ylinen on työnsä ohella mukana useammassa hallituksessa, ja toteaakin ajankäyttönsä olevan suurin haaste tulevaisuudessa.

– Jos johonkin rupean ja osallistun, haluan sen tehdä hyvin ja olla aktiivinen. En usko, että aktiivisuuteni alueen elinkeinoelämän eteen häviää sittenkään, kun on aika väistyä hallituksesta. Tarvitsemme Pohjanmaan kauppakamaritoimintaan jatkuvasti uusia toimijoita, enkä aio olla tulppana kehitykselle.

JANNE YLINEN
  • Työskennellyt perheyrityksessä yli 25 vuoden ajan. Työn ohessa erilaisia täsmäkoulutuksia mm. johtamiseen, taloushallintoon ja kansainväliseen markkinointiin liittyen. Koulutukseltaan ylioppilas, jonka jälkeen aloittanut sanojensa mukaan isänsä Eskon kauppakorkeakoulussa, jossa koulutus jatkuu edelleen.
  • Pohjanmaan kauppakamarin hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja, Keskuskauppakamarin hallituksen jäsen tammikuusta 2017.
  • Lataa akkujaan perheen sekä lasten harrastusten parissa.

TEKSTI: ARJA HAIKOLA
KUVA: ANNE YRJÄNÄ

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN