Kauppakamari lahjoitti 20 000 euroa Centrian varainhankintaan

Centria-ammattikorkeakoulu on saanut 20 000 euron lahjoituksen Pohjanmaan kauppakamarin Keski-Pohjanmaan osaston rahastoista. Lahjoituksen luovutti johtaja Paula Erkkilä perjantaina 12. lokakuuta.

– Korkeatasoinen ammattikorkeakoulu on menestyvän alueen ehdoton edellytys. Kansainvälinen ja monipuolinen elinkeinoelämämme tarvitsee huomattavasti enemmän osaajia kuin voimme alueella tällä hetkellä kouluttaa. Tämä näkyy tälläkin hetkellä siinä, että osaavasta työvoimasta on monissa yrityksissä pulaa, toteaa Paula Erkkilä.
Valtion rahoitus ammattikorkeakouluille on laskenut vuodesta 2013. Tähän kilpailukyvyn heikentämiseen ei Erkkilän mukaan seudulla ja koko Suomella ole varaa.

– Centria tekee hyvää työtä koko alueemme eduksi, ja on tärkeää, että ammattikorkeakoulu toimii tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa kehittäessään toimintaansa. Yritystoimintaa siirtyisi muualle, ellei alueen ja sen yrityselämän tuntevia osaajia saataisi omalta alueeltamme, Erkkilä sanoo.
Erkkilä toivoo yritysten ja alueen muiden toimijoiden tukea ammattikorkeakouluille.

– Olemme menestyneet hyvin tähän saakka, mutta olemme riippuvaisia siitä, että korkeakoulumme kehittyvät myös jatkossa. Tuki on nyt hyvin ajankohtainen, kun valtio tarjoaa vastinrahaa tehdyille lahjoituksille, muistuttaa Erkkilä.

Centrian varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan Centrian toimintaa ja tavoitteita. Ammattikorkeakoulu voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018.

Tulostettava mediatiedote

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN