Kiinteistöalalle kuusi uutta välittäjää kauppakamarialueelle

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien alueelle saatiin uusia kiinteistöalan välittäjiä, kun Keskuskauppakamarin välittäjäkokeen läpäisi kolme uutta laillistettua kiinteistönvälittäjää (LKV) ja kolme laillistettua vuokrahuoneistonvälittäjää (LVV) alueelta. Hyväksytysti kokeen suorittaneiden kotipaikat ovat Vaasassa, Laihialla ja Vetelissä.

LKV-kokeeseen osallistui koko maasta yhteensä 246 henkilöä ja LVV-kokeeseen yhteensä 42 henkilöä. LKV-kokeen suoritti hyväksytysti 113 ja LVV-kokeen 33 henkilöä.

Välittäjäkokeet mittaavat laaja-alaista ja monipuolista osaamista. Kokeessa testataan välitystoiminnan harjoittamisen kannalta tarpeellisen lainsäädännön ja hyvän välitystavan tuntemusta.

– Asunnon ostaminen on usein yksityishenkilön elämän tärkein kauppa, jossa alan osaavan ammattilaisen tuki on tärkeää. Kiinteistönvälittäjän tulee osata ratkoa laajasti esimerkiksi asunto- ja kiinteistönkauppaan, sopimusten tekemiseen, kaavoitukseen, rakentamiseen, vuokraustoimintaan ja kiinteistönarviointiin liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, sanoo Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä.

Vain LKV-kokeen hyväksytysti suorittanut saa käyttää kiinteistönvälittäjä-nimikettä tai LKV-lyhennystä. Nimikettä vuokrahuoneiston välittäjä saa käyttää vain LVV-kokeen suorittanut henkilö.

Lisätietoja kokeista täältä.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN