Mirja Palola rakentaa unelmatyössään suomalaiselle klassikolle kansainvälistä brändiä ja kasvua

Vaasalaisen postilaatikoistaan tunnetun Bobi.comin toimitusjohtajana aloitti elokuussa 2023 Mirja Palola. Samalla Palola kutsuttiin Bobi.comin vuonna 2022 ostaneen, metallialan palvelukokonaisuuksia tarjoavan Leinolat Groupin johtoryhmään. Brändin ja kansainvälisyyden yhdistävä työ perheyhtiössä ja -konsernissa on Palolan unelma.

Vuonna 1991 perustettu Bobi.com markkinoi ja myy posti- ja pakettilaatikoita. Kilpailustrategiana ovat verkostot: Oman kolmihenkisen tiimin rinnalla on Leinoloiden yli 230 hengen organisaatio, ja tuotteet valmistaa Leimec, yksi Leinolat-konsernin kuudesta yhtiöstä. Lisäksi on paljon alihankkijoita ja kumppaneita, joihin kuuluu myös Keski-Euroopassa operoiva, täysin itsenäinen Bobi Holland. Helposti verkostoituvana Palola on päässyt nopeasti kiinni toimintaan niin kollegojen kuin alihankkijoidenkin kanssa.

Bobi on ollut jo pitkään erittäin vahva kotimarkkinalla. Premiumtason designtuotteelle haetaankin ensisijaisesti kansainvälistä kasvua, jossa potentiaalisia ovat jo tutut Keski-Euroopan maat sekä Japani ja USA.

Sekä ihmis- että asiaihmiseksi tunnustautuvan Palolan tehtävänä on luoda Bobille kasvua rakentamisen alamäestä huolimatta. Haaste miellyttää, sillä toiminnan kehittäminen ja nykyaikaiset työkalut, kuten brändi, digimarkkinointi ja yhteistyöt ovat Palolan vahvuuksia, ja niistä hänellä on myös laaja kokemus Citeciltä sekä eri alojen start-upeista. Viestinnän kehittämisessä auttaa myös se, että Bobilla on luotu jo aiemmin paljon visuaalista materiaalia ja animaatioita.

Bobin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä pakettipostin määrä kasvaa vauhdilla. Tärkeää on löytää toimivat laatikkoratkaisut erityisesti koteihin toimitettavalle pakettipostille, jonka määrän kasvuun Palola uskoo vahvasti.

MIRJA PALOLA
  • Bobi.com Oy:n toimitusjohtaja 14.8.2023 alkaen
  • Koulutus: filosofian maisteri, viestintätieteet
  • Luottamustoimet: Vaasan Osuuspankin hallitus.
  • Asuu Vaasassa ja perheeseen kuuluvat mies sekä kolme lasta.
  • Vapaa-aikanaan harrastaa sijoittamista ja asuntosijoittamista oman yhtiön kautta, lukemista ja äänikirjojen kuuntelua, matkustelua sekä kävelylenkkejä.

TEKSTI: RIIKKA AUTIO, VIULEVA GROUP
KUVA: SAMI PULKKINEN