Ukraina tarvitsee kauppakamarin jäsenyritysten apua

Kauppakamareiden jäsenyritysten lahjoittamia aputarvikkeita lastataan ensimmäiseen kohti Ukrainaa lähtevään rekkaan maaliskuun ensimmäisen päivän iltana. | Förnödenheter som skänkts av handelskamrarnas medlemsföretag lastas på den första lastbilen på väg till Ukraina på kvällen den 1 mars.

Ukrainan suurlähetystö on lähestynyt suomalaisia kauppakamareita avunpyynnöllä koskien tarvikeapua ja sen toimittamista Puolaan Ukrainan rajalle. Lahjoittaa voi sekä pyydettyjä tarvikkeita, että varoja niiden hankkimiseen.

Näitä tarvikkeita toivotaan:

  • lääkintävarusteita, kuten särkylääkkeitä, desinfiontiaineita, insuliinia, erilaisia sidostarpeita yms, Excel-listan pyydetyistä tarvikkeista voi pyytää sähköpostitse
  • tavaraa, joka menee pieneen tilaan ja jolla on suuri hyötysuhde kotinsa menettäneelle perheelle tai maastossa olevalle taistelijalle: kuivamuonaa, tölkkiruokaa, taskulamppuja, aggregaatteja, maastokenkiä koossa 43-45, makuualustoja, telttoja, reppuja ym.
  • lapsille vauvanruokaa, maitojauhetta, vaippoja, kosteuspyyhkeitä, vauvaöljyä
  • lämpimiä vaatteita, huopia
  • moottoriöljyä autoihin.

Olemme saaneet jo nyt valtavasti erilaisia avuntarjouksia, josta olemme todella kiitollisia. Ensimmäiset rekalliset tavaraa ovat saapuneet Ukrainaan ja lisää rekkoja on parhaillaan matkalla ja lähdössä. Yhteensä lahjoituksia on tullut jo yli miljoonan euron arvosta ja liikkeelle on lähtenyt tästä jo puolet. Jatkoa seuraa niin paljon kuin tarpeellista tavaraa ja lahjoituksia riittää.

Jos yrityksenne valmistaa tai myy juuri nyt Ukrainassa tärkeitä tuotteita, autamme kuljettamaan näitä perille.

Tarjoamme jäsenyrityksille myös mahdollisuuden ostaa kyseisiä tuotteita yhteistyökumppaneiltamme mukaan lähetyksiin. Nämä yhteistyökumppanit ovat sellaisia, jotka ovat jo lahjoittaneet itse ja/tai tarjoavat tukkuhintaan mahdollisuuden muillekin lahjoittaa heidän valmistamiaan tai välittämiään tuotteita. Kaikki nämä tuotteet ovat sellaisia, joita erityisesti tarvitaan. Koska kaikkea tarvitaan isoissa erissä, niin viitteellinen minimisumma tällaiselle ostolle on 5 000 euroa. Halutessaan voi hankintansa täsmentää luokkaan

  1.  lääkinnälliset tarvikkeet (ensiapupakkaukset, kenttäsairaalan välineistö)
  2.  kenttäateriat (kuivamuona, tölkkiruoka, proteiinipatukat, pullovesi)
  3.  monikäyttötuotteet (mm. taskulamput, radiot, dronet, aggregaatit ym.)
  4.  retkeilyvarusteet (puolijoukkueteltat, reput ym.)

Lahjoittajat voivat olla suoraan yhteydessä Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemeen sähköpostilla tai puhelimitse  0400 505 269.

Tavaraostoista yhteistyökumppanilta tulee lasku, ja sen maksettuanne tavara lähetetään seuraavaan mahdolliseen rekkaan. Kauppakamarina emme kerää rahaa, vaan saatamme auttamishaluisia yrityksiä yhteen verkostossamme.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN