Ukraina behöver hjälp av handelskammarens medlemsföretag

Kauppakamareiden jäsenyritysten lahjoittamia aputarvikkeita lastataan ensimmäiseen kohti Ukrainaa lähtevään rekkaan maaliskuun ensimmäisen päivän iltana. | Förnödenheter som skänkts av handelskamrarnas medlemsföretag lastas på den första lastbilen på väg till Ukraina på kvällen den 1 mars.

Ukrainas ambassad har vänt sig till handelskamrarna i Finland med en begäran om hjälp när det gäller leverans av förnödenheter till Polen vid den ukrainska gränsen. Man kan donera både de förnödenheter som efterfrågas och pengar för att köpa dem.

Dessa förnödenheter önskas:

  • medicinska förnödenheter, t.ex. smärtstillande medel, desinfektionsmedel, insulin, förbandsmaterial etc., en Excel-lista över begärda förnödenheter kan begäras per e-post
  • saker som tar lite utrymme och som är till stor nytta för en familj som förlorat sitt hem eller för en soldat på fältet: torrskaffning, konserver, ficklampor, aggregat, stövlar i storlek 43-45, liggunderlag, tält, ryggsäckar osv.
  • barnmat, mjölkpulver, blöjor, våtservetter, babyolja
  • varma kläder, filtar
  • motorolja för bilar.

Vi har redan fått ett stort antal erbjudanden om hjälp, vilket vi är mycket tacksamma för. De första långtradarna med varor har anlänt till Ukraina och fler långtradare är på väg. Totalt har donationer till ett värde av mer än 1 miljon euro redan gjorts och hälften av detta har skickats iväg. Transporterna kommer att fortsätta så länge det finns tillräckligt med donationer.

Om ditt företag tillverkar eller säljer produkter som är viktiga för Ukraina just nu, hjälper vi till att transportera dem dit.

Vi erbjuder också medlemsföretagen möjlighet att köpa ifrågavarande produkter från våra samarbetspartners. Alla dessa produkter skickas med i försändelserna och är sådana som behövs specifikt. Eftersom allt behövs i stora mängder är minimibeloppet för ett sådant inköp 5 000 euro. Om du vill kan du specificera ditt köp enligt följande kategorier

  1.  medicinska förnödenheter (första hjälpen-förpackningar, utrustning för fältsjukhus)
  2.  fältmat (torrskaffning, konserver, proteinstänger, vatten på flaska)
  3.  produkter för flera ändamål (t.ex. ficklampor, radioapparater, drönare, aggregat osv.)
  4.  campingutrustning (grupptält, ryggsäckar osv.)

Donatorerna kan vara i direkt kontakt med Centralhandelskammarens vd Juho Romakkaniemi per e-post eller telefon 0400 505 269.

Du får en faktura från samarbetspartnern för dina inköp, och när du har betalat skickas varorna till nästa befintliga långtradare. Handelskammaren samlar inte in pengar, utan vi samlar ihop företag som är villiga att hjälpa till.

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN