Vuoden paras annos ja paras palvelu palkittiin Eat Out -kampanjassa

Kuvassa vasemmalta: Bar manager Nicholas ja yrittäjä Randhir Tiwari Delhi Housesta, yrittäjä Joel Lindvall Café Tullmagasinetista, sekä keittiövastaava Hannu Ritola ja yrittäjä Pekka Pietilä Cafe Donner & Smokerysta. På bilden från vänster: Bar manager Nicholas och entreprenör Randhir Tiwari från Delhi House, entreprenör Joel Lindvall från Café Tullmagasinet, köksansvarig Hannu Ritola och entreprenör Pekka Pietilä från Cafe Donner & Smokery.

Ravintola-alan vuoden parhaan palvelun palkinnon Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla on saanut Café Tullmagasinet Uudestakaarlepyystä ja parhaan annoksen kilpailun voitti Cafe Donner & Smokery Kokkolasta. Valinnat toteutettiin kaksiosaisina: yleisö äänesti parhaasta palvelusta ja parhaan annoksen valintaan oli yleisön ohella vaikuttamassa tuomaristo. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan verkossa 3.–9.6. Yleisöääniä annettiin yhteensä 613 kpl.

Parhaan palvelun äänestyksessä olivat mukana seudun kaikki noin 150 ravintolaa ja kahvilaa. Parhaan annoksen kilpailuun osallistui 17 ravintolaa ja kahvilaa, joista tuomaristo vieraili kuudessa. Nämä ravintolat olivat Cafe Donner & Smokery, Pihlajan Pizzatalo ja Café Stiina Kokkolassa, Café Tullmagasinet Uudessakaarlepyyssä sekä Delhi House ja Station 23 Pietarsaaressa. Nämä ravintolat kahmivat yleisöäänistä peräti 54 prosenttia.

– Uudistettu Eat Out -konsepti sai ravintoloilta kiitosta. Aiempina vuosina olemme palkinneet viihtyisimmän terassin, mutta nyt ravintolat saivat vaikuttaa kampanjan suunnitteluun kevään aikana. Parhaan annoksen ja parhaan palvelun kilpailuihin voi osallistua mikä tahansa ravintola tai kahvila, vaikkei terassia olisikaan, kertoo Pohjanmaan kauppakamarin Emilia Näreaho.

Parhaan palvelun kilpailussa huomasi selkeästi, että aktiiviset ravintolat alkoivat viikon aikana saamaan johtoasemaa äänisaaliissa. Café Tullmagasinet voitti parhaan palvelun kilpailun yleisöäänestyksen kirkkaasti. Yleisön vastauksista nousi esiin erinomainen asiakaspalvelu ja mukava henkilökunta. Myös ruokaan, miljööseen ja tunnelmaan oltiin tyytyväisiä.

Vuoden parhaan annoksen kilpailussa tuomariston arviointiin vaikuttivat annoksen maku, esillepano, muokattavuus allergeenien mukaan, raaka-aineiden laatu, tuoreus ja paikallisuus sekä hinta-laatusuhde. Cafe Donner & Smokeryn annos, paahdettu lohi orzo-jyväpastapedillä, sulatti tuomariston sydämet. Annos oli maukas, innovatiivinen ja kesäinen. Esillepano oli houkutteleva ja värikäs, raaka-aineet olivat laadukkaat sekä pääasiassa paikalliset ja hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Annos on Cafe Donnerin keittiövastaavan Hannu Ritolan kätten työtä ja siinä maistuu rakkaus ruokaan.

– Eat Out-tuomaristolla oli haastava tehtävä valita useasta maukkaasta annoksesta se kaikista paras. Lopulta voiton vei Cafe Donnerin paahdettu lohi. Tuoreet mansikat salaatissa sekä lähituotettujen ja itsetehtyjen ainesten käyttö saavat hyvälle mielelle ja kesäinen annos on hyvän maun lisäksi ilo silmällekin, iloitsee Teea Pietilä Kokkolan Matkailusta.

Tänä vuonna Eat Out tuomaristo päätti jakaa myös kunniamaininnan Delhi Houselle Pietarsaaresta. Kunniamaininta ”tuomariston suosikki” ansaittiin maukkaalla Butter Chicken annoksella, joka vakuutti tuomariston puolelleen. Annos vei makumatkalle Intiaan suoraan Pietarsaaren sydämestä.

Tuomariston muodosti asiantuntijaraati Pohjanmaan kauppakamarin Elinvoimavaliokunnasta. Mukana olivat toimitusjohtaja Teea Pietilä Kokkolan Matkailusta, työelämäkoordinaattori Kerstin Ström Optimasta, toimitusjohtaja Matilda Engström Visit Pietarsaaresta sekä markkinointikoordinaattori Emilia Näreaho Pohjanmaan kauppakamarista.

Ensimmäisen kerran Eat Out -palkinto jaettiin vuonna 2020, jolloin sen sai Café Bryggan Öjasta. Vuonna 2021 palkittiin Kruununvoudintalo by Gastro Kettu Kokkolasta, vuonna 2022 Station 23 Pietarsaaresta ja vuonna 2023 FAF Uudestakaarlepyystä.

Eat Out -tapahtuman järjestää Pohjanmaan kauppakamarin Kokkolan ja Pietarsaaren elinvoimavaliokunta.