Globaali toimija arvostaa paikallista verkostoa

Petri Kärki ehti työskennellä yli 20 vuotta ABB:llä monessa eri tehtävässä ja eri maissa ennen kuin viime vuoden marraskuussa siirtyi uuden työnantajan, Hitachi ABB Power Gridsin palvelukseen.

Hitachin ja ABB:n yhteisyrityksen toimintojen rakentaminen on ollut Kärjelle tervetullut tilaisuus käyttää monissa muutosprojekteissa hiottuja taitoja hyväkseen. Hän iloitsee siitä, että Vaasaan on nyt saatu uusi iso globaali toimija.

Noin 500 työntekijää Vaasassa työllistävä Hitachi ABB Power Grids on alueen suurimpia työnantajia. Vaikka yritys toimii kansainvälisesti, Kärki ja myös hänen esimiehensä arvostavat verkottumista paikallisesti. Siksi Kärjen oli helppo ottaa vastaan jäsenyys Pohjanmaan kauppakamarin teollisuusvaliokunnassa.

– Meillä on paljon paikallisia toimittajia Pohjanmaalla ja mielellään otamme niitä lisää verkostoomme – tulkaa rohkeasti tarjoamaan osaamistanne, Kärki kehottaa.

Kuluneen vuoden aikana hän on tutustunut entistä syvemmin kauppakamarin toimintaan ja mennyt mukaan kauppakamarin HHJ-koulutukseen. Hän on todennut, että synergiaa ja yhteistyömahdollisuuksia löytyy myös eri aloilla toimivien jäsenyritysten kanssa. Moni yritys on saanut kasvot, ja yritysten toiminta on tullut uudella tavalla tutuksi.

– Yhdessä toimimalla saamme seudun uuteen nousuun, Kärki uskoo.

PETRI KÄRKI
  • Pohjanmaan kauppakamarin Vaasan osaston teollisuusvaliokunnan jäsen vuoden 2020 alusta.
  • Toiminut vuoden Hitachi ABB Power Gridsin Grid Automation -liiketoiminnan johtajana Suomessa. Vastaa myös Pohjois-Euroopan myynnistä ja markkinoinnista. Asuu Vaasassa.
  • Suorittanut kauppatieteiden tohtorin (tuotantotalous) ja maisterin (tietotekniikka) tutkinnot Vaasan yliopistossa sekä insinöörin tutkinnon Vaasan ammattikorkeakoulussa (elektroniikka ja informaatioteknologia).
  • Rentoutuu itseään kehittämällä tai kypärä päässä jääkiekkokaukalossa, moottoripyörän tai -kelkan selässä.

TEKSTI: JOHANNA HAVERI
KUVA: SAMI PULKKINEN

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN