Hallitustyö on keino lisätä alueen hyvinvointia

Pasi Haarala

Unelmatyötään LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtajana tekevä Pasi Haarala on ollut Pohjanmaan kauppakamarin hallituksen jäsen vuodesta 2016. Pohjanmaan vetovoima ja hyvinvointi ovat hänelle tärkeitä sekä hallitus- että palkkatyössä.

Yrityksemme voi tasan niin hyvin,
kuin Pohjanmaan asukkaat voivat.

Pohjanmaan kauppakamarin ja ”maailman pohjalaisimman vakuutusyhtiön” LähiTapiola Pohjanmaan toiminta-alue on sama. Kamarin päätehtävä elinkeinoelämän toimintaedellytysten kehittäminen on vahvasti Haaralan intresseissä:

– Kaikki asiakkaamme asuvat Pohjanmaalla. Yrityksemme voi tasan niin hyvin, kuin Pohjanmaan asukkaat voivat. Alueen viennin ja yritystoiminnan tila heijastuu suoraan heihin.

Hallitustyö sopii sulavasti viestivälle ja helposti lähestyttävälle Haaralalle. Sen parasta antia ovat verkostoituminen ja uudet näköalat:

– On hyvä nähdä hallitustyöskentelyä eri rooleista, kuin missä on omassa työssä. Yritysvierailuilta saa lisäksi uusia tapoja ja parhaita käytäntöjä oman organisaation kehittämiseen.

Ala-asteikäisenä Turusta Vaasaan muuttanut Haarala priorisoi kauppakamarityötä. Vaikka ajankäyttö onkin haaste, sitoutuminen kolmen vuoden toimikauteen, oman kompetenssin tuominen hyödyksi ja osallistuminen aktiiviseen kamaritoimintaan ovat hänelle itsestäänselvyys. Tässä nostaa päätään Haaralan pohjalaisuus: periksiantamaton pohjalainen tekee, mitä lupaa.

PASI HAARALA
  • LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja marraskuusta 2013, vakuutusalalla vuodesta 1996.
  • Pohjanmaan kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2016 ja Vaasan osaston hallituksessa vuodesta 2015.
  • Valmistui KTM:ksi Vaasan yliopistosta 1997.
  • Perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi tytärtä ja koira.
  • Latauskeinoja vapaa-ajalla ovat matkustelu, ruoanlaitto, omakotitalon ylläpito, koiran hoito ja Vaasan uimaseuran seuratyö lasten harrastukseen liittyen.

TEKSTI: RIIKKA AUTIO
KUVA: LÄHITAPIOLA

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN