Hallitustyöllä positiivista asennetta alueelle

Maria Höglund

Tietoliikenneyritys JNT:n toimitusjohtaja Maria Höglund on ollut mukana Pohjanmaan kauppakamarin valiokuntatyössä muutaman vuoden, ja nyt luottamustoimia on myös kauppakamarin hallituksissa.

– Hallitustyössä ollaan vastuuroolissa, ja siksi se vaatii erilaista näkökulmaa ja vielä aktiivisempaa otetta kuin valiokuntatyö, Höglund kertoo ja kuvailee kamarin toimintaa tärkeäksi paitsi elinkeinoelämälle, myös koko alueelle.

Kansalliset yhteistyökumppanit ja kollegat
ovat joskus leikkimielisesti arvelleet,
että meillä on täällä eri lainsäädäntö,
kun kaikki tuntuu olevan mahdollista.

– Kauppakamari vie asioita eteenpäin ja rakentaa verkostoa alueen toimijoiden kesken. Antamalla oman panokseni voin myötävaikuttaa siihen, että edellytykset elinkeinoelämälle ovat Pohjanmaalla mahdollisimman hyvät.

Alueen elinkeinoelämän toimijoiden kesken vallitsee Höglundin mukaan poikkeuksellisen tiivis yhteishenki, jota ihaillaan ja ihmetellään muualla Suomessa toistuvasti.

– Tämän positiivisen asenteen säilyttäminen ja hyvän yhteishengen luominen on asia, jota voimme hallituksessa olla edesauttamassa eri tavoin. Kansalliset yhteistyökumppanit ja kollegat ovat joskus leikkimielisesti arvelleet, että meillä on täällä eri lainsäädäntö, kun kaikki tuntuu olevan mahdollista, Höglund nauraa.

Tällä hetkellä positiivista virettä ravistelee koronakriisi, josta selviytymisessä on iso rooli myös kauppakamarilla.

– Edunvalvontamielessä kauppakamarin on nyt tärkeä nostaa alueen yrityksiä esiin ja huolehtia yrittäjien jaksamisesta. Jatkuvasti pitää pohtia, miten saadaan näiden olosuhteiden valossa vietyä asioita mahdollisimman hyvin eteenpäin.

MARIA HÖGLUND
  • Pohjanmaan kauppakamarin hallituksessa vuodesta 2020 ja Pietarsaaren osaston hallituksessa vuodesta 2019, lisäksi mukana Kokkola-Pietarsaaren teollisuusvaliokunnassa ja Pietarsaaren rahastovaliokunnassa.
  • Viihtyy Pohjanmaalla – valmistui kauppatieteen maisteriksi Vaasan yliopistosta ja asuu Pännäisissä.
  • Rentoutuu vapaa-ajalla perheen, liikunnan ja luonnon parissa.

TEKSTI: ARJA HAIKOLA
KUVA: JAN SANDVIK

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN