Kansainvälisiltä kentiltä Kokkolaan

Antti Kontiainen

Antti Kontiainen aloitti vuoden vaihteessa Boliden Kokkolan sinkkitehtaan toimitusjohtajana. Matka kotipaikkakunnalta Sulkavalta Isokylään Kokkolaan on ollut vaiherikas.

Kokkolaan Kontiainen muutti Tampereelta, jossa hän luotsasi metalliteollisuusyritys Ata Gearsia. Sitä ennen hän on toiminut johtotehtävissä Rautaruukilla, AK-Tehtaan toimitusjohtajana sekä johtotehtävissä Valmetilla Rautpohjassa ja USA:ssa. Kontiainen on opiskellut valmistustekniikkaa ja valmistunut diplomi-insinööriksi Lappeenrannassa LUTissa.

– Minulla on vahvat näytöt vaativista tuotannonjohtotehtävistä isoissa konserneissa ja pitkä kansainvälinen liikkeenjohdollinen kokemus. Uskon, että nämä olivat seikat, jotka pitkän ja monipolvisen valintaprosessin jälkeen nostivat minut tähän tehtävään, pohtii Antti Kontiainen.

– Tavoitteena on, että Boliden Kokkolan tehdas on jatkossakin kannattava ja vastuullinen yritys, jonka taloudellinen menestys takaa jatkuvan kehityksen ja investoinnit. Me huolehdimme turvallisuudesta, ympäristöstä ja omista ihmisistämme niin, että myös jatkossa yrityksemme on haluttu työpaikka, linjaa Kontiainen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun sinkin tuotanto Kokkolassa aloitettiin.

On hienoa päästä luotsaamaan yritystä,
jolla on juuret syvällä ympäröivässä yhteisössä.

– Juhlavuosi näkyy meillä monin tavoin ja menneitä vuosikymmeniä juhlitaan katsoen samaan aikaan vahvasti tulevaan, kertoo Kontiainen.

Antti Kontiainen
  • Boliden Kokkolan toimitusjohtaja 1.1.2019 lähtien
  • Koulutukseltaan valmistustekniikan diplomi-insinööri
  • Asuu Kokkolassa, kotoisin Sulkavalta
  • Työskennellyt toimitusjohtajana ja muissa johtotehtävissä useassa yrityksessä kotimaassa ja USA:ssa

TEKSTI: MIA BRÄNNBACKA
KUVA: ULLA NIKULA/KESKIPOHJANMAA

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN