Kokenut ihmisjohtaja pankin peräsimeen

Pitkän linjan osuuspankkilainen Jyrki Rantala siirtyi joulukuun alussa Keski-Pohjanmaan Osuuspankin palvelukseen ja helmikuun alussa suunnitellusti toimitusjohtajaksi. Rantalalla on yli kahden vuosikymmenen kokemus Osuuspankeista.

Päätös Kokkolaan siirtymisestä oli Rantalalle helppo. Kokkolassa hän sai johdettavakseen aiempaa isomman, alueellisen Osuuspankin, mikä houkutteli eteenpäin katsovaa miestä. – Myös paluu kaksikieliselle Pohjanmaalle houkutti, kertoo Rantala tyytyväisenä.

Mottonani on ”Hyvä tulee hyvän luo.”

Oma roolini on pitää huolta työntekijöistä. Parhaan työntekijäkokemuksen kautta luodaan paras asiakaskokemus. Perusluonteeltani olen ihmisläheinen ja positiivinen, ja nämä näkyvät myös siinä, miten johdan ihmisiä, kertoo Rantala.

Rantala näkee Osuuspankilla vahvan yhteiskunnallisen roolin. – Tavoitteeni on, että Keski-Pohjanmaan Osuuspankilla on selvä yhteisöllinen rooli alueella. Olemme mukana keskustelussa, vaikuttamisessa ja yhteistyössä.

Yhteisöllisyyttä Rantala pitää perusteena myös Keski-Pohjanmaan Osuuspankin osallistumiselle kauppakamarin toimintaan. – Omalta osaltani toivon voivani kauppakamarin kautta rakentaa itselleni verkoston ja päästä sparraamaan ajatuksiani tämän uuden ja ihmeellisen edessä, pohdiskelee Rantala.

Jyrki Rantala
  • Keski-Pohjanmaan Osuuspankin toimitusjohtaja 1.2.2019 lähtien
  • Koulutukseltaan varatuomari, humanististen tieteiden kandidaatti, eMBA
  • Asuu Kokkolassa, kotoisin Rovaniemeltä
  • Työskennellyt Sastamalan Osuuspankissa toimitusjohtajana toistakymmentä vuotta, sitä ennen Vaasan Osuuspankissa pankinjohtajana, lakimiehenä ja henkilöstöpäällikkönä

TEKSTI: MIA BRÄNNBACKA
KUVA: KASÖÖRI

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN