Osaamisvaliokunnan Leena Kinaret uskoo yhteistyön voimaan

Leena Kinaret on aivan tuore kamarilainen, sillä hänellä on takanaan vasta yksi valiokunnan kokous. Valiokunnassa Kinaret on pietarsaarelaisen, ruostumattomien hitsattujen prosessiputkien ja putkenosien valmistajan OSTP Finlandin edustajana.

Kinaret aloitti OSTP Finlandin henkilöstöpäällikkönä viime elokuussa. Hänen työpöydälleen kuuluu koko henkilöstöjohtamisen tehtäväkenttä: henkilöstösuunnittelusta ja -hallinnosta henkilöstön kehittämiseen, motivointiin ja esimiestyön tukemiseen.

– Odotan, että valiokuntana pystymme tekemään alueen menestyksen eteen sellaista työtä, johon yksittäisellä yrityksellä ei ole mahdollisuutta, sanoo Kinaret. – Yhdistämällä voimat voimme saada paljon konkreettistakin aikaan, kunhan yhteinen tahtotila löytyy. Valiokunnassa meidän tehtävämme on ideoida ns. laatikon ulkopuolelta. Kauppakamarilla ja koulutusorganisaatioilla on sitten tekijöitä, jotka vastaavat käytännön toteutuksesta.

Valiokunta edustaa koko Pohjanmaan kauppakamarin aluetta eivätkä valiokuntalaiset voi kilpailla keskenään. Kamarialue kilpailee osaajista pääkaupunkiseudun ja muiden isojen kasvukeskusten kanssa. Avoin vuorovaikutus valiokunnassa alueen oppilaitosten ja yrityselämän välillä hyödyttää kaikkia, pohtii Kinaret.

Meidän tulisi katsoa työelämän muutosta tulevien sukupolvien silmin.

– Mielestäni valiokunnan tulisi fokusoida työnsä ja viestinsä nuorille, joiden käsissä on alueemme tulevaisuus, linjaa Kinaret ajatuksiaan.

Leena Kinaret
  • Työskentelee Pietarsaaressa, asuu Kokkolassa
  • 5-, 10- ja 15-vuotiaiden poikien äiti
  • Valmistunut henkilöstöjohtamisen tradenomiksi Haaga Instituutista, ylempi amk-tutkinto Centria-ammattikorkeakoulussa on opinnäytetyötä vaille valmis, HHJ-tutkinto suoritettuna
  • Hallituksen jäsen Keski-Pohjanmaan Osuuspankissa, Osuvakoulutuksessa ja Pietarsaaren Työterveysyhdistyksessä
  • Harrastaa fiiliksen ja mahdollisuuksien mukaan, listalla mm. ulkoilua, liikuntaa, kulttuuria ja matkustelua
Osaamisvaliokunta

Osaamisvaliokunta on yrityksissä osaamisen kehittämisestä vastaavien ja kouluttajaorganisaatioiden yhteinen foorumi. Valiokunnan agendalla kärjessä on osaajien riittävyyden varmistaminen kamarialueella.

TEKSTI: MIA BRÄNNBACKA
KUVA: TEEMU HUJANEN

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN