Kauppakamari lahjoitti 100 000 euroa VAMKin varainhankintaan: ”VAMK tekee työtä alueen eduksi”

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK on saanut 100 000 euron lahjoituksen Pohjanmaan kauppakamarin Vaasan rahastoista. Lahjoituksen luovutti toimitusjohtaja Juha Häkkinen maanantaina 7. toukokuuta.

– Korkeatasoinen ammattikorkeakoulu on menestyvän alueen ehdoton edellytys. Kansainvälinen ja kasvava energiaklusterimme tarvitsee huomattavasti enemmän osaajia kuin voimme Vaasassa tällä hetkellä kouluttaa: erityisesti insinöörit ovat ratkaisevan tärkeitä seudulle, toteaa Juha Häkkinen.

Valtion rahoitus ammattikorkeakouluille on laskenut vuodesta 2013. Tähän kilpailukyvyn heikentämiseen ei Häkkisen mukaan seudulla ja koko Suomella ole varaa.
– VAMK tekee hyvää työtä koko alueemme eduksi, ja on tärkeää, että ammattikorkeakoulu toimii tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa kehittäessään toimintaansa. Yritystoimintaa siirtyisi muualle, ellei alueen ja sen yrityselämän tuntevia osaajia saataisi omalta alueeltamme, Häkkinen sanoo.

Häkkinen toivoo yritysten ja alueen muiden toimijoiden tukea ammattikorkeakouluille.

– Olemme menestyneet hyvin tähän saakka, mutta jatkossa olemme riippuvaisia siitä, että korkeakoulumme kehittyvät myös jatkossa. Tuki on nyt hyvin ajankohtainen, kun valtio tarjoaa vastinrahaa tehdyille lahjoituksille, muistuttaa Häkkinen.

VAMKin varainhankinta käynnistyi vuoden 2018 alussa ja kestää vuoden loppuun asti. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan VAMKin toimintaa ja tavoitteita. VAMK voi hankkia lahjoituksia yksityisiltä henkilöiltä sekä yrityksiltä ja yhteisöiltä. Valtio on lisäksi luvannut tukea toimintaa vastinrahalla, joka suhteutetaan kerättyyn yksityiseen pääomaan. Ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa vuosille 2017–2018. Lisätietoja VAMKin varainhankintakampanjasta: vamk.fi/kiitos

Tulostettava mediatiedote

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN