Kruununvoudintalo by Gastro Kettu on viihtyisin terassi

Vuoden viihtyisimmäksi terassiksi Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla on valittu Kruununvoudintalo by Gastro Kettu. Valinta toteutettiin kaksivaiheisena: heinäkuun ajan verkossa pyörineenä yleisöäänestyksenä sekä tuomariston valintana.

Äänestyksessä oli seudulta mukana yhteensä 122 terassia. Seitsemän eniten yleisöääniä saanutta terassia jatkoivat kilpailussa tuomariston tarkkaan katselmukseen. Nämä olivat Café Skorpan, Musikcafé After Eight ja Pavis Pietarsaaresta, Kruununvoudintalo by Gastro Kettu, Kahvila Saha ja Nera Garden Kokkolasta sekä Café Bryggan Öjasta. Eniten ääniä saaneet ravintolat kahmivat kaikista yleisöäänistä peräti 65 prosenttia.

Tuomaristolla oli kymmenkohtainen kriteeristö, jolla terasseja arvioitiin. Arviointiin vaikuttivat esimerkiksi paikan yleinen ulkonäkö ja viihtyisyys, ruoan laatu ja ruokalistan sisältö, aukioloajat, siisteys, palvelun taso sekä tunnelma.

Tuomariston muodosti työryhmä Pohjanmaan kauppakamarin palveluvaliokunnasta. Mukana raadissa olivat toimitusjohtaja Teea Pietilä Kokkolan Matkailusta, työelämäkoordinaattori Kerstin Ström Optimasta sekä johtaja Paula Erkkilä Pohjanmaan kauppakamarista.

– Meillä on seudulla loistava ja laaja kesäterassitarjonta, mikä teki tuomariston tehtävästä vaikean. Lopulta nostimme kolme ravintolaa ylitse muiden. Niistä jokainen on luonteeltaan hyvin omanlaisensa, persoonallinen ja laadukas, ja siksi lopullisen paremmuusjärjestyksen ratkaisivat yleisön antamat äänet, ja voittajaksi nousi Kruununvoudintalo by Gastro Kettu. Palkitsemme myös Paviksen ja Nera Gardenin kunniakirjoilla, summaa Paula Erkkilä.

– Gastro Kettu on tuonut kestikievarin 2020-luvulle ja herättänyt Kruununvoudintalon puutarhoineen henkiin. Tuomaristo tervehti ilolla sitä kunnianhimoa, jota Jani Kettunen joukkueineen on tuonut seudun ruokakulttuuriin, perustelee Teea Pietilä. Asiakkaat ovat ottaneet Gastro Ketun määrätietoisen ja tinkimättömän tekemisen avosylin vastaan ja kestikievari on kutsunut kesällä niin kaupungin asukkaat kuin matkailijatkin nauttimaan upeasta historiallisesta miljööstä. Ruokalista on oivaltava ja persoonallinen, paikallisia raaka-aineita suositaan eikä laadusta jousteta.

Tänä vuonna päätettiin palkita myös kolme viihtyisintä terassia Tuomariston löytö -kunniamaininnalla. Nämä ovat Ravintola Hästöskatan Kruunupyyssä, Station 23 Pietarsaaressa ja Café Tullmagasinet Uudessakaarlepyyssä. – Nämä ovat kirjaimellisesti löytöjä ja osin vielä suurelta yleisöltä salattuja helmiä, jotka vain odottavat laajempaa löytämistä, vinkkaa Kerstin Ström.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN