Osaamisvaliokunnan uusi puheenjohtaja puhuu elinikäisen oppimisen puolesta

KPO:n henkilöstöjohtaja Leif Lindberg valittiin osaamisvaliokuntaan jo vuonna 2009 ja nyt vuodenvaihteessa hän aloitti valiokunnan uutena puheenjohtajana. Hän pitää alueen koulujen, yliopistojen ja yritysten välistä yhteistyötä elintärkeänä.

– Miten saadaan nuoret pysymään ja työllistymään alueelle? On koko ajan pidettävä huoli siitä, että oppilaitokset tarjoavat alueen tarpeita vastaavaa koulutusta. Eikä uusia koulutuksia toki käynnistetä kädenkäänteessä, vaan ne vaativat yhteisen pitkän aikavälin tavoitteen, jota kohti pyritään.

Lindbergin mielestä valiokunta on onnistunut hyvin luomaan kouluille ja yrityksille yhteisen näkemyksen. Keskusteluilmapiiri valiokunnassa on avoin ja kaikilla on sama tavoite.

– Tärkein tehtäväni on saada aikaan keskustelua ja pitää se käynnissä.

Pohjanmaalla on perinteisesti ollut alhainen työttömyys ja ajoittain on ollut pulaa osaavasta työvoimasta. Tähän Lindberg tarjoaa ratkaisuna jo varhaisessa vaiheessa tarttumista maahanmuuttajiin ja kansainvälisiin opiskelijoihin ja heidän poluttamistaan työelämään.

– Toinen haaste on, että työurien pidentyessä ikääntyvien on ehkä kouluttauduttava uudelleen. Siksi myös aikuiskoulutukseen on kiinnitettävä huomiota.

Osaamista on ylläpidettävä. Työelämä muuttuu kiihtyvään tahtiin, minkä vuoksi jo parin vuoden poissaolo työelämästä saattaa vaatia jonkinlaista täydennyskoulutusta.

– Viimeistään kulunut vuosi on osoittanut, että meiltä kaikilta vaaditaan elinikäistä oppimista, jotta pysymme vauhdissa mukana.

Hän palaa nuoriin.

– On tärkeää, että yritykset kesätyöllistämällä tarjoavat motivoituneille nuorille mahdollisuuden ensimmäiseen työelämäkontaktiin. Kesätöissä nuoret ansaitsevat omaa rahaa, tuntevat itsensä tarpeellisiksi ja oppivat kantamaan vastuuta. Lisäksi kesätyöllistäminen on yritykselle mahdollisuus varmistella osaajien saantia tulevaisuudessa.

LEIF LINDBERG
  • Valmistunut Vaasan Hankenilta ekonomiksi. Työskennellyt KPO:lla 25 vuotta, joista kolme Vitsarin Shellillä, kahdeksan kehittämispäälikkönä ja vuodesta 2007 henkilöstöpäällikkönä. Viimeiset yhdeksän vuotta hän on työskennellyt henkilöstöjohtajana.
  • Syntynyt vuonna 1965 Vantaalla. Asuu Kokkolassa vaimonsa kanssa ja hänellä on Hankenilla opiskeleva tytär.
  • Työ vie paljon aikaa ja Leif yrittää liikkumalla huolehtia työkunnostaan. Matkailu on tärkeä harrastus ja hän kaipaakin erityisesti matkoja eri kaupunkeihin. Uudet paikat ja kulttuurit tuovat uutta perspektiiviä asioihin.

 

TEKSTI: RAINER AHLVIK
KUVA: ANNE YRJÄNÄ
KÄÄNNÖS: MIA BRÄNNBACKA

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN