Pohjanmaan Kasvupolku: Potentiaalisimmat kasvuyritykset ovat Platonic Partnership ja PaaPii Design

Pohjanmaan Kasvupolun kaksi potentiaalisinta kasvuyritystä ovat vaasalainen Platonic Partnership Oy ja kruunupyyläinen PaaPii Design Oy.

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit potentiaalisimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Kriteerit ovat samat kaikilla Kasvu Openin Kasvupoluilla.

Platonic Partnership Oy on alallaan palkittu pelistudio Vaasasta. Yritys kehittää sekä omia PC- ja konsolipelejä, että suorittaa asiakasprojekteja. Yritys on olemassa tuodakseen viisautta ja huvia ihmisten elämään.

Tuomaristo kehui yrityksen rajatonta markkinapotentiaalia ja olemassa olevia näyttöjä kasvusta. Tiimiltä löytyy kasvuhalua ja taiteellista lähestymistapaa toimialaan. Yrityksen skaalautuvuus mahdollistaa kasvun – kenties tämä on seuraava Supercell.

PaaPii Design Oy valmistaa vaatteita naisille ja lapsille omassa ompelimossaan Kokkolassa. Lisäksi yritys myy kuosikankaita ja lifestyletuotteita. Kotimaisuus, eettisyys ja ekologisuus ovat PaaPiin tuotannon kulmakiviä.

Tuomaristo arvosti hyvässä kunnossa olevaa yritystä, jolla on mahdollisuuksia kasvuun. Yrityksen arvopohja on megatrendien mukainen, ja oma laadukas design luo kilpailuedun.

Yritys teki vaikutuksen tuomaristoon erottumalla selkeästi kilpailijoistaan toimialalla.

Pohjanmaan Kasvupolun tuomariston kokoonpano:
Paula Erkkilä, Pohjanmaan kauppakamari
Sabina Storbacka, KOSEK
Anu Haapasalo, Kpedu
Mikael Hallbäck, Vaasan Yliopisto
Antti Alasaari, VASEK
Kristian Schrey, Viexpo

Pohjanmaan Kasvupolulla mukana ovat Kasvupolkukumppanit KOSEK, VASEK, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Pohjanmaan kauppakamari, Kpedu, Keskipohjanmaan Kirjapaino sekä Viexpo.

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen osallistuivat myös EMPK Oy, Hydrogenius Oy, Kannuksen Keskuspesula Oy, Mammun Hyväkakku Oy, MMI Company Ab Oy, Pohjanmaan erikoislattiat Oy, SERITEC Oy, Sähköpalvelu Walberg Ab Oy, Techat Oy, Tuisku Terveys- ja Sosiaalipalvelut Oy ja Viittoen Oy.

Kohti Kasvu Open Karnevaalia

Alueen potentiaalisimmat yritykset etenevät automaattisesti valtakunnallisen Kasvu Open kauden 2020 TOP 60 -finalistijoukkoon. Finalistit saavat kolmannen sparrauspäivän syksyllä 2020. Kasvuyritystapahtuma Kasvu Open Karnevaalin 27.-29.10.2020 yhteydessä finalistijoukosta valitaan kauden TOP 10 ja voittajat. TOP 10- ja voittajavalinnat tekee Kasvu Openin valtakunnallinen tuomaristo.

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN