Puheenjohtaja Ulf Nylund viihtyy ihmisten kanssa

Ulf Nylund

Pohjanmaan kauppakamarin syyskokous valitsi viime vuonna Ulf Nylundin hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2019-2021. Valinta oli vajaat 10 vuotta aktiivisesti kauppakamarissa toimineelle Nylundille mieluisa. Kauppakamarin osaava henkilökunta ja hyvä hallitus auttavat häntä tässä tehtävässä.

– Olen päivätyössäni pankissa jatkuvasti tekemisissä yritysten ja ihmisten kanssa, samoin myös tässä luottamustoimessani. Olen sosiaalinen ihminen, ja uskon näiden tehtävien jopa tukevan toinen toisiaan, Nylund toteaa.

Vaasan Osuuspankin toimitusjohtajana työskentelevä Ulf Nylund on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on opiskellut Åbo Akademissa Turussa, kotoisin hän on Uudestakaarlepyystä.

Nylund haluaa omalla puheenjohtajakaudellaan tehdä töitä koko kauppakamarialueen eteen. Hän haluaa myös vierailla mahdollisimman monissa yrityksissä eri puolilla kauppakamarialuetta. Hän uskoo, että tutustumalla jäsenyrityksiin hän oppii paremmin ymmärtämään jäsenkunnan tarpeita ja toiveita.

”Olen hyvin tuloshakuinen ihminen.
Kauppakamarityössäkin haluan saada aikaan jotakin,
joka parantaa alueen yritysten toimintaedellytyksiä.”

Pienyrittäjäperheestä kotoisin oleva Nylund on tottunut tekemään lujasti töitä. Siksi luottamustehtävän tuoma lisätyö ei ole vaivannut häntä. Työn paineet hän purkaa lenkillä.

– Olen addiktoitunut urheilulle, Nylund myöntää.

Hän aloitti säännöllisen urheilun 40-vuotiaana. Nykyään hän käy viidestä kuuteen kertaan viikossa vähintään tunnin lenkillä juosten, pyöräillen tai hiihtäen joko tavallisilla tai rullasuksilla. Urheilun avulla hän pitää yllä työkuntoaan.

– Pankkielämä on ollut hektistä varsinkin viimeisten 10 vuoden aikana. Yksin urheillessa ajatukset selkeytyvät ja moni pulma ratkeaa, Nylund kertoo.

Omalta puheenjohtajakaudeltaan Nylund toivoo, että kamarin jäsenmäärä pysyisi hyvänä ja kamarin palvelut, esimerkiksi koulutukset saataisiin edelleen pidettyä houkuttelevina.

Ulf Nylund
  • Pitkän linjan pankkimies, joka on työskennellyt Vaasan Osuuspankin toimitusjohtajana jo 20 vuotta.
  • Åbo Akademissa opiskellut kauppatieteiden maisteri.
  • Seurustelee mielellään ihmisten kanssa työssä ja vapaa-aikana, mutta lenkillä keskittyy omiin ajatuksiinsa.

TEKSTI & KUVA: JOHANNA HAVERI

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN