Paluumuuttaja otti ohjat matkailun kehittämisessä

Teea Pietilä

Kokkolassa syntynyt ja Kälviän Ruotsalossa kasvanut Teea Pietilä palasi tänä kesänä parinkymmenen ulkomailla asutun vuoden jälkeen takaisin kotiseudulleen Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtajaksi.

Elämänlaatu sekä mahdollisuus käyttää maailmalla oppimaansa kotiseudun matkailun kehittämiseen houkuttelivat Pietilän takaisin Kokkolaan. Lyhyiden välimatkojen ja olemattomien ruuhkien ansiosta elämässä jää enemmän aikaa nauttia seudun luonnosta ja merestä.

– Tässä tehtävässä minua kiehtoo erityisesti laaja toimenkuva, joka antaa mahdollisuudet matkailuelinkeinon kehittämiseen. Samalla voin kasvattaa syntymäpaikkani Kokkolan tunnettuutta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin, Pietilä sanoo.

Ylioppilastutkinnon jälkeen Pietilä opiskeli Uumajan yliopistossa taloustieteitä ja työskenteli sen jälkeen erilaisissa talous- ja yleishallinnon sekä matkailun tehtävissä muun muassa Alankomaissa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Norjassa.

Pietilä uskoo, että hänen etunaan Kokkolan Matkailun toimitusjohtajan tehtävää täytettäessä olivat vahva kokemuksensa yrityshallinnon ja matkailun tehtävistä sekä innostus tehtävää kohtaan. Paluumuuttajana hän pystyy myös tuomaan uusia näkemyksiä seudulle.

– Minulla on isoissa konserneissa hankittua tietotaitoa, jota voi soveltaa myös tähän tehtävään.

”Pitkään ulkomailla asuneena pystyn myös
näkemään kaupunkimme matkailijan silmin
ja uskon sen olevan hyödyksi
matkailutuotteiden paketoinnissa ja markkinoinnissa.”

Lähitulevaisuuden tehtävänä Pietilän luotsaamalla Kokkolan Matkailulla on esimerkiksi kotisivujen ja verkkokaupan päivittäminen vastaamaan jatkuvasti muuttuvia digi- ja mobiiliajan tarpeita. Myös matkailupalvelujen tuottajien verkostoituminen ja yhteistyö ovat tehtävälistalla. Verkostoitumisessa Pietilä näkee kauppakamarin yhtenä tärkeänä kanavana.

TEEA PIETILÄ
  • Kokkolan Matkailu Oy:n toimitusjohtaja 8.7.2019 alkaen.
  • Bachelor of Science in Business Administration and Economics (Umeå Universitet).
  • Asuu syntymäkaupungissaan Kokkolassa avopuolisonsa Martin Hansenin kanssa.
  • Viime vuodet hän on tuottanut palveluita eri lomakohteissa työnantajanaan TUI Destination Services. Sitä ennen hän työskenteli Huhtamäki-konsernilla talous- ja yleishallinnon johtotehtävissä Ruotsissa ja Norjassa sekä EF Kielimatkojen taloushallinnossa Alankomaissa ja Sveitsissä.

TEKSTI: JOHANNA HAVERI
KUVA: KOKKOLAN MATKAILU

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN