Kokenut johtamisen asiantuntija auttaa Elon asiakkaita kehittymään

Katja Ekman

Johtamista tutkinut ja konsultoinut Katja Ekman aloitti huhtikuussa Keskinäisen Työeläkeyhtiö Elon työkykyjohtamisen kehityspäällikkönä. Hän auttaa Elon yritysasiakkaita kehittämään johtamistaan ja siten saamaan aikaan entistä parempia työpaikkoja ja tuottavampia yrityksiä.

– Hyvällä johtamisella ja kehittyneillä henkilöjohtamisen prosesseilla saadaan motivoinut ja työkykyinen henkilöstö, Ekman uskoo.

Ekmanin työkenttää ovat pääsääntöisesti Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa, mutta hän osallistuu yritysten työkykyjohtamisen projekteihin tarvittaessa myös muualla Suomessa.

Katja Ekman on Vaasan yliopistosta valmistunut kauppatieteiden maisteri. Hän on myös työskennellyt projektitutkijana yliopiston johtamisen yksikössä. Työn ohessa hän valmistelee väitöskirjaa organisaatioiden muutosprosessien johtamisesta. Viimeisimmän muutosprosessin hän suoritti omassa perheyrityksessä ennen Elolle siirtymistään.

Strategisen henkilöstöjohtamisen liiketoimintalähtöinen kehittäminen on lähellä Ekmanin sydäntä. Hän on konsultoinut ja valmentanut yrityksiä aiheesta sekä yliopiston että oman konsulttiyrityksen kautta.

– Strategisella henkilöstöjohtamisen kehittämisellä on suora vaikutus yrityksen sekä sen henkilöstön työkykyyn, Ekman sanoo.

Ekman uskoo, että hänen valintaansa vaikuttivat hänen osaamisensa ja kokemuksensa sekä kykynsä tulla toimeen ihmisten kanssa. Häntä puolestaan houkutteli tehtävän monipuolisuus: nyt hän saa tehdä monien yritysten kanssa juuri sitä työtä, josta hän pitää.

”Odotan innolla myös näkeväni työni tuloksia.
On hienoa, kun yritysten johtaminen kehittyy
ja se alkaa näkyä myös tuloksessa
sekä ihmisten hyvinvoinnissa.”

Ekman tietää, että yritysten kehittämisen haasteena on yleensä resurssipula, tahtoa kyllä löytyy.

– Minä olen nyt yritysten lisäresurssi työkyvyn sekä johtamisen prosessien kehittämisessä, Ekman toteaa.

KATJA EKMAN
  • Työeläkeyhtiö Elon työkykyjohtamisen kehityspäällikkö 15.4.2019 alkaen.
  • Kauppatieteiden maisteri, väitöskirja työn alla.
  • Paljasjalkainen vaasalainen.
  • Siirtyi Eloon perheyhtiö Ekman Systemsin toimitusjohtajan paikalta, sitä ennen työskennellyt projektitutkijana Vaasan yliopistossa sekä yksityisenä johtamisen konsulttina ja valmentajana.

TEKSTI: JOHANNA HAVERI
KUVA: TYÖELÄKEYHTIÖ ELO

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN