Ulf Nylund kauppakamarin uusi puheenjohtaja

Pohjanmaan kauppakamarin syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi vuosille 2019-2021 toimitusjohtaja Ulf Nylundin Vaasan Osuuspankista. Vastavalittu puheenjohtaja linjasi kiitossanoissaan ajatuksiaan kauppakamarin vaikuttamistyöstä tulevina vuosina.

– Teen töitä koko kauppakamarialueen hyväksi, sanoo Ulf Nylund. – Jokaisella alueemme seudulla on omat menestyvät erityisalansa. Siksi kukin seutu on tärkeä tekijä alueemme menestyksessä ja seudut täydentävät loistavasti toisiaan. Meidän tehtävä kauppakamarina on tukea alueen yrityksiä, jotta ne pystyvät kehittämään toimintaansa ja menestymään.

Nylund pitää lähivuosien tärkeimpinä hankkeina alueen saavutettavuuden ja osaavan työvoiman saannin varmistamista. Hänen mukaansa kaikkia liikenneyhteyksiä on kehitettävä koko alueella. Erityisesti hän nostaa esiin lentoliikenteen ja valtatien 8 kehittämisen. – Kasitien kehittäminen on saanut kauppakamarin teettämän selvityksen jälkeen uuden faktapohjan, jonka perusteella on vaikea ajatella, että se voitaisiin jättää runkotieverkon ulkopuolelle. Kasitien kehittämiseen on joka tapauksessa saatava lähivuosina rahoitusta, jotta sen taso saadaan nostettua, Nylund kommentoi.

Nylund on huolissaan oikeanlaisen työvoiman saannista, joka tuntuu olevan jatkuvasti kasvava ongelma. – Tulevan parin, kolmen vuoden aikana tämä on asia, jossa tarvitaan uudenlaisia avauksia ratkaisujen löytämiseksi, Nylund linjaa.

Syyskokouksen muut päätökset

Pohjanmaan kauppakamarin ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Janne Ylinen Kokkolan HalpaHallista ja toiseksi varapuheenjohtajaksi siirtyy toimitusjohtaja Peter Boström Daticista. Uutena jäsenenä hallitukseen tulee Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki. Syyskokous valitsi hallituksiin ja eri valiokuntiin yhteensä noin 200 henkilöä.

Kauppakamarin syyskokous vahvisti vuoden 2019 toimintasuunnitelman. Ensi vuodesta odotetaan kauppakamarin toiminnan kannalta vilkasta, koska vaalivuosi edellyttää aktiivista vaikuttamistyötä yritysten kannalta kriittisissä kysymyksissä.

Kauppakamarin toimintasuunnitelman painopisteet ensi vuodelle ovat hyvin linjassa uuden puheenjohtajan ajatusten kanssa. Painopisteet ovat liikenteen sujuvuuden turvaamisessa sekä osaavan työvoiman saatavuuden varmistamisessa. Liikennekysymyksistä esillä ensi vuonna ovat erityisesti valtatie 8, alueen lentoliikenne, Merenkurkun laivayhteys sekä Ylivieska-Iisalmi -rataosuuden sähköistys. Osaajien saannin turvaamiseksi työtä tehdään erityisesti yritysten ja oppilaitosten tiiviin yhteistyön, nuorten alueelle sitomisen sekä työperäisen maahanmuuton ja täällä jo olevien ulkomaalaisten työllistymisen eteen.

Tulostettava mediatiedote

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN