Uuden johtajan valtteja ovat ihmisten johtaminen ja vahva talousosaaminen

Tommy Wikman

Pitkään Rani Plast -konsernissa työskennellyt Tommy Wikman siirtyi maaliskuun alussa pedersöreläisen Sundström Oy:n johtoon.

Yli viisikymmenvuotias kasvu-uralla oleva perheyritys on Wikmanin mukaan mielenkiintoinen ja hyvin hoidettu yhtiö.

– Yhtiö on kasvanut viime vuosina samalla, kun sen kehitykseen on panostettu muun muassa moderniin teknologiaan investoimalla, Wikman kertoo.

Hänen tehtävänsä on hakea yritykselle kasvua myös jatkossa ja kehittää sitä omistajien tahdonmukaiseen suuntaan.

– Olen hyvin ihmisten kanssa toimeen tuleva johtaja ja minulla on vahva talousosaaminen. Haluan kehittää niin asioita kuin itseäni. Uskon, että henkilökohtaisella profiilillani ja kokemuksellani oli merkitystä tätä tehtävää täytettäessä, hän miettii.

Sundström on monipuolinen maanrakennusalan yhtiö, joka tarjoaa perinteisten maanrakennustöiden lisäksi myös asfaltointia ja radanrakennusta. Yrityksen palvelujen ja asiakaskunnan moninaisuus viehättää Wikmania.

Haastatteluhetkellä Wikman aprikoi, mikä mahtaa olla maan tulevan hallituksen linja infraan panostamisessa. Hän toivoo, että rahaa liikenisi tiestön ja rataosuuksien kunnostamiseen, sillä korjausvelkaa on kertynyt paljon.

Pohjanmaan kauppakamaria Wikman kiittelee alueen intressien valvomisesta etenkin liikenneyhteyksien ja saavutettavuuden osalta. Se on työtä, jonka hän katsoo kuuluvan kaikille alueen yrityksille ja yhteisöille.

Vaasan Hankenilla opiskellut Wikman on kotoisin Kokkolasta, jossa hän edelleen asuu vaimon ja kolmen lapsen kanssa. Perheeseen kuuluu myös pari hirvikoiraa, sillä isäntä on innokas metsämies.

Tommy Wikman
  • Sundström Oy:n toimitusjohtaja 4.3.2019 alkaen.
  • Koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.
  • Asuu Kokkolassa, josta pendelöi Pedersören Lepplaxiin.
  • Työskennellyt tätä ennen Rani Plastin talous- ja HR-johtajana sekä Teri-Talojen toimitusjohtajana.

TEKSTI: JOHANNA HAVERI
KUVA: SAMI PULKKINEN

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN