Valiokuntatyö antaa Johanna Kakkurille mahdollisuuden vaikuttaa

Johanna Kakkuri

Johanna Kakkuri on ollut niin monta vuotta mukana osaamisvaliokunnan työssä, ettei hän tältä istumalta edes muista lukua. Valiokunnan puheenjohtajana hän on nyt neljättä vuotta.

Hiljattain Wärtsilä Finland Marinen henkilöstöpäällikkönä aloittanut Kakkuri oli HR-tehtävissä myös edellisen työnantajansa palveluksessa, joten valiokuntatyö jatkuu.

– Osaamisvaliokunta muodostaa alueellisen verkoston, jossa kaikki ovat kiinnostuneita osaamisesta ja sen kehittämisestä. Sen kautta saamme mahdollisuuden vaikuttaa alan kehittymiseen ja alueen vetovoimaisuuteen, Kakkuri sanoo.

Alueen veto- ja pitovoima ovat Kakkurin mielestä tärkeitä asioita valiokunnassa. Samoin nuoret, koulutus ja rekrytointi. Rekrytoinnin kannalta nuorten opiskelijoiden pitäminen kauppakamarialueella ja uusien osaajien saaminen tänne on ensiarvoisen tärkeää.

– Vaasan seudun ja koko kauppakamarialueen vetovoimaa on nostettava. Meidän on uskallettava olla ylpeitä alueestamme ja meidän on tehtävä rohkeita päätöksiä. Sitten voimme paukutella henkseleitä kuuluvasti, jotta sanoma leviää, hän toteaa.

Osaamisvaliokunnassa on Kakkurin mielestä monipuolisesti edustettuina sekä elinkeinoelämän että koulutuksen edustajia. Yhteistyö valiokunnan sisällä ja myös esimerkiksi alueellisten kehitysyhtiöiden kanssa toimii hyvin ja tuloksiakin on saatu aikaan.

Johanna Kakkuri
  • Työskentelee ja asuu Vaasassa.
  • Suoritti hiljattain loppuun ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ”Master of Business Administration”, aikaisemmalta tutkinnoltaan hän on tradenomi.
  • Työskentelee innokkaasti ihmisten keskellä, mutta haluaa välillä meren ääreen mökille lataamaan akkujaan. Vähän vauhdikkaamman latautumisen hän suorittaa moottoripyöränsä selässä.

TEKSTI: JOHANNA HAVERI
KUVA: SAMI PULKKINEN

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN