Heikki Pihlaja uskoo akkuteollisuuden kasvun tuovan hyvinvointia Umicorelle ja Kokkolan seudulle

Heikki Pihlaja

Umicore Finland Oy:n toimitusjohtajana on aloittanut syyskuussa Heikki Pihlaja, joka toimi aiemmin yhtiön Commercial and Services Directorina. Kokkolassa kobolttijalostamoa ja akkumateriaaliliiketoimintaa operoiva yhtiö on kuulunut vuoden 2019 joulukuusta alkaen belgialaiseen Umicore-konserniin.

Pihlajan ura kobolttiteollisuudessa on alkanut jo vuonna 1995, ja vastuualueita ovat olleet mm. tuotanto, raaka-aineiden hankinta, ostotoiminta, tuotetoimitus, tekninen asiakaspalvelu, laatu, EHS ja T&K. Hän on toiminut myös nikkeliteollisuudessa USA:ssa ja Cobalt Instituten hallituksessa.

Asiakkaalla on tärkeä asema Pihlajan ajattelussa. Hän on työskennellyt paljon myynnin kanssa asiakasrajapinnassa, ja myös umicorelaisten luottamus Pihlajaan alkoi aikanaan rakentua asiakassuhteen pohjalta.

Uuden toimitusjohtajan tahtotilana on kasvattaa yhtiön liiketoimintaa organisaation vahvuuksiin ja sähköautomarkkinoiden kasvuun tukeutuen. Myös konsernissa luotetaan tytäryhtiön osaamiseen ja tuetaan vahvasti sen kehitystä.

– Olemme sähköisen liikkumisen bisneksessä, jonka ajurina on ilmastonmuutoksen torjuminen ja tarve pienentää hiilidioksidipäästöjä. Kasvun myötä tarvitsemme jatkuvasti uusia osaajia. Haluamme olla hyvä työnantaja ja houkutteleva työpaikka. Samalla tuemme Kokkolan seudun kasvua ja hyvinvointia, Pihlaja sanoo.

Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalle juontavat juuret ja elämänvaiheet ovat istuttaneet yleispohjalaiseksi itsensä mieltävään Pihlajaan rehellisen ja avoimen suomalaisen asenteen. Sen hän tuo mukanaan organisaatioon, asiakassuhteisiin ja liiketoimintaan.

– Olen tasapuolinen, kuuntelen ihmisiä ja annan vastuuta, Pihlaja kuvaa tapaansa toimia.

HEIKKI PIHLAJA
  • Toimitusjohtaja Umicore Finland Oy:ssä 27.9.2020 alkaen
  • Tutkinnot: DI, MBA
  • Syntynyt Raahessa, kotipaikka Kokkola. Perheeseen kuuluvat avovaimo ja yhteensä viisi lasta, joista osa jo aikuisia, sekä chihuahua-koira, joka on pienuudestaan huolimatta hyvin näkyvä perheenjäsen.
  • Harrastukset ulkoilu, kuten Kokkolan saariston ja merialueiden tutkimusretket, sekä monipuolinen urheilu, mm. kuntosali, juoksu ja maastopyöräily.

 

TEKSTI: RIIKKA AUTIO
KUVA: ANNE YRJÄNÄ