Hyvin tehdyt projektit poikivat referenssejä ja yhä suurempia hankkeita

Daniel Sundqvist aloitti kokkolalaisen Fineweld Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2022 alussa. Edeltävät kymmenen vuotta hän työskenteli yhtiössä projektipäällikkönä.

Vuonna 1988 perustettu Fineweld on erikoistunut suuriin teollisuusprojekteihin ja uusinvestointeihin. Toimialoja ovat akkukemikaali-, kemian-, sellu- ja paperi- sekä metallinjalostus- ja kaivosteollisuus.

Akkukemikaalialalla käy kova kilpailu siitä, kuka ehtii apajille ensin. Fineweldilla on selvä etumatka, sillä Northvolt valitsi sen Skellefteån akkutehdasprojektin avaintoimittajaksi ABB:n ja Swecon rinnalle. Valintaa puolsivat todistettu osaaminen suurista teollisuuden investointiprojekteista ja ainutlaatuinen puolimodulaarinen valmistusprosessi.

Suuriin hankkeisiin pääsee kasvattamalla projektien kokoa vähitellen. Suositukset ratkaisevat, ja siksi Fineweldilla tehdään projektit sovitusti. – Hyvät referenssit ovat paras myyntivaltti ja paljon arvokkaampia kuin mikään markkinointi. Olemme onnistuneet viime vuosina referenssiemme ansiosta, Sundqvist sanoo.

Sundqvist uskoo pohjalaisyritysten osaamiseen ja mahdollisuuksiin päästä mukaan suuriin hankkeisiin. Se edellyttää kuitenkin laajoja kumppaniverkostoja ja yhteistyötä. Ja varsinkin omien vahvuuksien esille tuomista. – Kannattaa ottaa mallia ruotsalaisista – he osaavat kehua itseään, Sundqvist kehottaa.

Toimitusjohtajana Sundqvist haluaa varmistaa Fineweldin pysymisen mukana alan hurjassa kehitysvauhdissa pitämällä jatkuvasti huolta yhtiön kilpailukyvystä sekä prosessien ja tekniikoiden kehittymisestä. Henkilöstön hyvinvointi ja rekrytoinneissa onnistuminen ovat erityisen tärkeitä nopeasti kasvavalle yritykselle.

Sundqvistin järjestelmällisyys, hyvä muisti sekä kyky johtaa kokonaisuuksia ja tulla toimeen ihmisten kanssa tukevat toimitusjohtajana onnistumista.

DANIEL SUNDQVIST
  • Toimitusjohtaja Fineweld Oy:ssä 1.1.2022 alkaen
  • Tutkinnot: sekä tuotantotalouden että käyttötekniikan insinööri (BSc)
  • Asuu Ähtävällä ja on sieltä myös kotoisin. Perheeseen kuuluvat vaimo ja kolme lasta.
  • Vapaa-aikana tyhjentää päätään liikkumalla metsässä, metsästämällä ja hoitamalla omaa metsää sekä pelaamalla veljiensä kanssa suosittua padelia.

TEKSTI: RIIKKA AUTIO
KUVA: SONJA HAGSTRÖM

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN