Uusi näkökulma tuttuun alaan

Sami Kallioinen

Kokkolalainen Sami Kallioinen aloitti joulukuussa Freeport Cobalt Oy:n toimitusjohtajana ja globaalin Freeport Cobalt -liiketoimintayksikön vetäjänä. Toimitusjohtajan tehtävä avautui, kun osa Kokkolassa toimivan yhtiön liiketoiminnoista myytiin belgialaiselle Umicorelle.

– Toimin Freeport Cobaltin ja sitä edeltäneiden yhtiöiden ja liiketoimintayksiköiden talousjohtajana 12 vuoden ajan, Kallioinen kertaa.

– Vahvuuteni on pitkä kokemus alalta. Olen ollut mukana kobolttiliiketoiminnan nousu- ja laskusuhdanteissa sekä yrityksen eri vaiheissa. Minulla on siis jonkinlainen kuva siitä, mitä onnistuminen vaatii ja miten epäonnistumiset estetään.

Liikenteen sähköistymisen seurauksena koboltille on nyt kova kysyntä.

Freeport Cobalt valmistaa kobolttimetallia sisältäviä hienopulvereita ja kemikaaleja käytettäväksi mm. kovametalliteollisuudessa, katalyyteissa sekä ladattavien akkujen raaka-aineina. Kallioista houkutteli uudessa tehtävässään erityisesti alan kansainvälisyys ja monipuolisuus.

– Meillä on asiakkaita, toimittajia tai muita sidosryhmiä lähes jokaisessa maailman kolkassa ja se tuo mukavan mausteen työhön. Liikenteen sähköistymisen seurauksena koboltille on nyt kova kysyntä ja ladattavien akkujen lisäksi kobolttituotteita tarvitaan useilla teollisuuden aloilla.

Kallioisen ensimmäinen tehtävä oli hoitaa tuoreen yrityskaupan jälkimainingit ja luoda uusi toimiva organisaatio. Lähiajan tavoitteena on näyttää, että syntynyt liiketoimintamalli toimii ja saavuttaa sille asetetut tavoitteet.

– Odotan, että myynnin ja tuotannon puolelta tulee paljon uusia ja mielenkiintoisia tehtäviä ratkottavaksi ja pääsen avartamaan osaamistani, Kallioinen kertoo ja toteaa, että prosessikemian tehtaassa tulee kaupallisen koulutuksen saaneelle uusia asioita eteen lähes päivittäin.

– Onneksi minua auttaa innostunut, sitoutunut sekä asiantunteva organisaatio, johon voin luottaa.

SAMI KALLIOINEN
  • Aloitti Freeport Cobalt Oy:n toimitusjohtajana 1.12.2019
  • Työskennellyt kobolttiliiketoiminnan parissa vuodesta 1998, jolloin aloitti OMG Kokkola Chemicals Oy:n talousjohtajana
  • Kauppatieteiden maisteri, valmistunut Vaasan yliopistosta v. 1995
  • Harrastaa vapaa-ajalla golfia ja kuntosalia

TEKSTI JA KUVA: ARJA HAIKOLA

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN