Vankkaa näkemystä yritysten kehittämiseen

Thomas Lempiälä aloitti elokuun puolivälissä pääomasijoittaja Wedeco Oy:n toimitusjohtajana. Yhtiö on Lempiälälle entuudestaan tuttu, koska hän on ollut Wedecon hallituksessa neljän vuoden ajan.

– Toimitusjohtajana vastaan uusien potentiaalisten sijoituskohteiden etsimisestä, sijoitusten toteuttamisesta ja salkkuyhtiöiden kehittämisestä hallitustyöskentelyn kautta, Lempiälä kertoo.

Tehtävänä on kolmen pohjalaismaakunnan alueella sijaitsevien yritysten kasvun ja menestyksen tukeminen.

– On kiinnostavaa olla aidosti kehittämässä yritysten toimintaa. Yhdessä saamme aikaan kasvua ja kannattavuutta, ja parhaimmillaan yritys pääsee sillä tavoin uudelle tasolle.

Thomas Lempiälällä on entuudestaan laaja yhteistyöverkosto. Hän toimi aiemmin Nordean Pohjanmaan yrityspankin johtajana, jossa hänelle kertyi mittava kokemus yritysrahoituksesta ja -kehittämisestä. Yli 25 vuoden ura Nordeassa on antanut myös johtamiskokemusta, ja alueen yritykset ovat tulleet tutuksi.

– Pohjalaiset ajattelevat yrittäjähenkisesti, vaikka eivät itse olisikaan yrittäjiä. Yrittäjyyttä arvostetaan, ja täällä on paljon todella hyviä yrityksiä, Lempiälä kehuu.

Pienissä ja keskisuurissa yrityksissä Lempiälä näkee myös kehittämisen paikkoja. Etenkin perheyritykset voisivat hyötyä entistä järjestelmällisemmästä hallitustyöskentelystä.

– Ulkopuolinen hallituksen jäsen tuo myös usein uusia näkökulmia, jotka tukevat yrityksen menestystä ja selkeisiin tavoitteisiin pääsyä.

THOMAS LEMPIÄLÄ
  • Wedeco Oy:n toimitusjohtaja 17.8.2020 alkaen.
  • Asuu Kokkolassa.
  • KTM, vahva pankkialan tausta: toiminut Nordeassa eri tehtävissä yli 25 vuotta, joista parikymmentä vuotta esimiestehtävissä.
  • Harrastaa liikuntaa ja kesäisin mökkeilyä Kokkolassa.

TEKSTI: NADIA PAAVOLA
KUVA: SAMI PULKKINEN

Vaikuta ja verkostoidu

– LIITY JÄSENEKSI KAUPPAKAMARIIN