Jussi Loukiainen, Platonic Partnership Oy

Jussi Loukiainen

Pohjanmaan kauppakamarin digitalisaatiovaliokunnan uusi vahvistus, pelistudio Platonic Partnershipin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Jussi Loukiainen haluaa edistää alueen toimijoiden digivalmuksia ja verkottumista sekä tuoda esiin pelillistämisen hyötyjä oppimisessa ja kehittämisessä.

– Laaja kauppakamarialue ja 22 jäsenen digitalisaatiovaliokunta luovat hyvät edellytykset alueen ICT-alan ja muiden toimijoiden verkottumiselle sekä digitalisaation, osaamisen ja kilpailukyvyn edistämiselle, Loukiainen sanoo.

Vuonna 2017 perustettu Platonic Partnership on erikoistunut pelillistämiseen eli pelillisten elementtien hyödyntämiseen työelämän, koulutuksen ja muihin ei-pelillisiin tarkoituksiin. Yrityksen pelit ja VR-ratkaisut tuovat ihmisten elämään viisautta ammentamalla uusinta tietoa ihmisten viestinnän ja ymmärryksen parantamiseen sekä iloa mahdollistamalla eskapismin ja syvemmän, kriittisen ymmärryksen.

Pelillistämiseen kuuluu kolme peruselementtiä: sopivan motivoivat tavoitteet, tehokkaasti stimuloivat pelisäännöt ja kaikkein tärkeimpänä palautejärjestelmä eli palkinnot. Pelin kautta tekijät saadaan tasapainoon, ja tuloksena on oppimisen ilo.

– Pelillistäminen saa keskittymään intensiivisesti ja ponnistelemaan tuloksiin eri lähestymistapoja ja loppuratkaisuja testaamalla. Toisin kuin luettaessa tai televisiota katseltaessa, pelaamisen aikana koko aivokuori on aktiivinen kuin joulukuusi.

Platonic Partnership on kehittänyt pelillisiä ratkaisuja muun muassa Vaasan kaupungille strategian jalkautukseen ja konepajateollisuudelle sorvauslaitteiden käyttökoulutukseen.

Yritys haluaa alansa parhaaksi maailmassa, ja kehityskulku on hyvä: alkoholismia käsittelevä Lydia-romaani palkittiin Finnish Game Awardsissa vuonna 2018 ja Lukuliekki-peli Helsingin kirjamessuilla vuonna 2019.

JUSSI LOUKIAINEN
  • Platonic Partnership Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja maaliskuusta 2018 alkaen.
  • Pohjanmaan kauppakamarin digitalisaatiovaliokunnan jäsen.
  • Valmistui KTM:ksi tietotekniikan alalta Vaasan yliopistosta vuonna 2008.
  • On toiminut aiemmin projektipäällikkönä Muovan projekteissa, kuten VAMK:n ja Vaasan yliopiston yhteisessä West Coast Startup -yrityshautomossa.
  • Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta.
  • Vapaa-aikanaan rentoutuu lukemalla sekä pelaamalla koripalloa ja sählyä (ei konsoli- tms. pelejä). Haaveilee pääsevänsä joskus eteenpäin työn alla olevassa kirjaprojektissaan.

TEKSTI: RIIKKA AUTIO
KUVA: SAMI PULKKINEN