Paula Erkkilän kommentti Keskipohjanmaan artikkeliin: Kesätöitä kotikulmilla

Paula Erkkilä

Jouni Nikula kirjoitti 6.2.2019 Keskipohjanmaassa (vain tilaajille: https://keskipohjanmaa.fi/uutinen/562874) osaavia kesätyöntekijöitä koskevasta kovasta kilpailusta. Tiistaina Kokkolan kampushallissa järjestetyillä Edu+Job-messuilla olikin ennätysmäärä työnantajia näytteilleasettajina, joista valtaosa omalta alueeltamme. Siksi vähän harmitti, että jutun ytimeen nostettiin työnantaja Ruotsista. Boråsin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi oli kosiskelemassa keskipohjalaisia sosiaali- ja terveysalan kesätyöntekijöitä. Samaan aikaan näille samoille tekijöille on iso tarve myös täällä meillä, esimerkiksi Soitessa.

Tulevana kesänä alueellamme on ennätyspaljon kesätyöpaikkoja nuorille. Ilahduttavaa on se, että entistä useampi palkkaa myös alle 18-vuotiaita. Olemme Pohjanmaan kauppakamarissa haastaneet alkuvuoden työnantajia mukaan #palkkaanuori -kampanjaan. Mukana on nyt yli 80 työnantajaa Kalajoelta Kristiinankaupunkiin ja tarjolla on lähes 5400 kesätyöpaikkaa. Moni työnantaja on jo nyt tuonut esiin huolensa siitä, että ei luultavasti saa täytettyä kaikkia tarjolla olevia kesäpestejä.

Keskipohjanmaa on pitänyt hienosti yllä keskustelua osaavan työvoiman saatavuudesta. Alueen yritysten menestys ja tarjolla olevat työmahdollisuudet lehdestä luettuna ovat tärkeä viesti nuorillemme. Muutaman vuoden kuluttua tämän päivän koululaiset ja opiskelijat siirtyvät työelämään. Silloin vaakakupissa painavat maine ja mielikuvat. Kesätöillä luodaan perusta sille, että työnantajamme ovat kiinnostavia myös tulevaisuudessa, kun kilpailu osaajista edelleen kiristyy.

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN