Coronavirusepidemin påverkar kammarens verksamhet

Österbottens handelskammares verksamhet påverkas av coronavirusläget

På grund av coronavirusläget följer också Österbottens handelskammare myndigheternas anvisningar. Handelskammaren sköter i huvudsak sina uppgifter digitalt under dessa undantagsförhållanden.

I alla ärenden kan du vara direkt i kontakt med vd Juha Häkkinen, juha.hakkinen@ostro.chamber.fi, tfn 0500 561 036 och direktör Paula Erkkilä, paula.erkkila@ostro.chamber.fi, tfn 044 781 0704.

Handelskammarens kursverksamhet

Vi erbjuder digitala och flexibla lösningar i stället för närkurserna. I det här skedet berörs alla kurser i mars och april, vad gäller kurserna som är inplanerade i maj och senare så utvärderar vi läget inom de närmaste veckorna. Största delen av kurserna hålls på distans via Microsoft Teams men enstaka kurser skjuts fram och hålls senare.

Alla som anmält sig till kurserna i mars och april har fått ett personligt meddelande där vi informerat om hur ifrågavarande kurs kommer att genomföras. Även kurskalendern på vår webbplats har uppdaterats och den kommer att uppdateras kontinuerligt enligt hur läget förändras. På KoulutusOnlines finskspråkiga webbkurser kan du under ledning av experter uppdatera dina kunskaper var som helst och när som helst – till och med bara fem minuter åt gången. Helsingforsregionens handelskammares stora utbud av finskspråkiga streamade kurser finns till förfogande även för Österbottens handelskammares medlemmar till medlemspris.

Gällande kursverksamheten kan du vara i kontakt med oss
via e-post : koulutus@ostro.chamber.fi eller
per telefon: 040 483 5019/Katarina eller 044 782 6332/Carina.

Exportdokumenten

Vi sköter under alla omständigheter om att exportföretagen får de dokument som är nödvändiga och obligatoriska vid export och förtullning. Den nyss uppdaterade tjänsten för utrikesdokument garanterar att hanteringen av ursprungsintyg kan skötas digitalt och effektivt.

Ifall ni har behov av manuellt stämplade dokument som ska hämtas från kontoret, ber vi er att vara i kontakt med oss på förhand,
antingen per e-post: vientiasiakirjat@ostro.chamber.fi eller
per telefon:
Vasa: 050 431 6949/Pirjo
Jakobstad: 044 555 6924/Micaela
Karleby: 044 782 6332/Carina

Möten och evenemang

Handelskammarens evenemang skjuts fram eller inhiberas. Möten hålls i tillämpliga delar via Microsoft Teams. För närvarande gäller detta alla möten och evenemang i mars och april. Vad gäller möten och evenemang som är inplanerade senare kommer vi att utvärdera läget under de närmaste veckorna. Vårens Näringslivsforum den 7 maj har inhiberats men vårmötet kommer att hållas via Teams.

Kontorens öppettider

Betjäningen vid våra kontor avviker från det normala fram till den 13 april, eftersom personalen i huvudsak distansarbetar. Det går dock att sköta ärenden på kontoren men kom ihåg att kontakta oss på förhand
per e-post: info@ostro.chamber.fi eller
per telefon, våra telefonnummer finns här.

Mera information fås av:
Verkställande direktör Juha Häkkinen, juha.hakkinen@ostro.chamber.fi, tel. 050 056 1036
Direktör Paula Erkkilä, paula.erkkila@ostro.chamber.fi, tel. 044 781 0704

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN