Yrkeshögskolan Novia fick en till donation av handelskammaren

Österbottens handelskammare har ur Jakobstadsavdelningens fonder donerat 15 000 euro till utbildningen vid yrkeshögskolan Novia. Handelskammaren har uttryckt en önskan om att donationen används för utbildningen i Jakobstad.

Till Novias utbildningsutbud i Jakobstad hör för närvarande bildkonst, design, fotografering, scenkonst och musik. Som lärmiljö är Campus Allegro ett attraktivt högskolecampus där yrkeshögskolan Novias kulturutbildning verkar i nära samarbete med Åbo Akademi, Centria yrkeshögskola, Yrkesakademin i Österbotten och Jakobstadsnejdens musikinstitut.

Novias utbildning är viktig för hela Jakobstadsregionens kulturliv. Ett mångsidigt och högklassigt kulturliv bidrar till en attraktiv region. – Regionens företag behöver rätt sorts kompetens och idag söker sig utbildade människor i allt högre grad till regioner där det finns liv och rörelse, inte enbart från nio till fem, utan också från fem till nio, konstaterar handelskammarens direktör Paula Erkkilä.

Yrkeshögskolan Novias medelinsamlingskampanj ”Stöd framtidens kunnande” pågår fram till 31.12.2018 och för den tiden berättigar donationer till motfinansiering från staten. En webbsida har öppnats på adressen www.novia.fi/donera där potentiella donatorer får mera information om kampanjen.

Yrkeshögskolan Novia har också fått en donation ur handelskammarens fonder i Vasa. Den donationen offentliggjordes den 9 maj och är avsedd att användas för den tekniska utbildningen.

Pressmeddelande för utskrift

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN