Tillväxt med hjälp av gedigen ledarskapserfarenhet

Marko Nylund är ny verkställande direktör på Prevex i Nykarleby och har tidigare innehaft ledande positioner både inom Pohjolan Voima och Rettig Värme. Nu vill han med hjälp av sin mångåriga ledarskapserfarenhet få till stånd en allt kraftigare tillväxt på Prevex som tillverkar smarta vattenlås.

Nylund är född i Karleby men bor nu i Jakobstad. Därifrån pendlade han till sitt tidigare jobb i Helsingfors, så en arbetsplats närmare hemmet kändes som ett bra alternativ. Det var ändå företagets produkter som lockade honom mest när han sökte nytt jobb.

– Produkterna är ändamålsenliga och av hög kvalitet, vilket är typiskt för regionen – på mässorna behöver man inte ens röra vid produkterna utan kvaliteten syns på långt håll, konstaterar han.

Den kraftiga tillväxt som Prevex planerar förutsätter både strukturförändringar och förändringar i verksamhetskulturen. Dessa genomförs tillsammans med personalen.

– Då ett företag växer så snabbt som Prevex måste vi kunna se längre in i framtiden. Jag är en erfaren och analytisk person med kunskap inom många områden så jag tror att jag kan hjälpa Prevex att ta ett steg framåt.

MARKO NYLUND
  • Verkställande direktör för Prevex från 8.7.2019
  • DI, MBA
  • Har tidigare jobbat som verkställande direktör för Rettig Värme i Jakobstad. Nu senast jobbade han som direktör för produktionsstyrningen på Pohjolan Voima i Helsingfors.

TEXT: MARTINE STORE
FOTO: MATS SANDSTRÖM
ÖVERSÄTTNING: MICAELA LINDAHL-PALMROOS

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN