Nya vd:n på jakt efter framgång

Mikko Luoma

Mikko Luoma som bor i Kannus tog över rodret på KPK Yhtiöt Oyj i februari när han började som verkställande direktör. KPK Yhtiöt Oyj i Karleby är en mångsidig mediekoncern som har fokuserat på bland annat tidningspublicering, marknadsföringstjänster, mjukvarulösningar och tryckeriverksamhet.

– KPK Yhtiöt var ett bekant företag för mig sedan tidigare och min mångsidiga erfarenhet av ledarskap vägde säkert tungt då man valde en ny verkställande direktör, funderar Mikko Luoma.

Jag förväntar mig framgångar och nya insikter
både gällande mig själv och personalen.

Det som speciellt lockade Luoma gällande uppgiften som vd var själva branschen som befinner sig i en intressant situation, den mångsidiga företagshelheten samt den kompetenta och utvecklingsbara organisationen.

– Mina styrkor är strategiskt ledarskap samt förmågan att lyssna på människor och åskådliggöra saker, säger Luoma sammanfattningsvis.

Verkställande direktör Luoma förväntar sig framgångar och nya insikter både gällande sig själv och personalen.

– Som vd vill jag främja de här sakerna också.

Coronapandemin har naturligtvis fört med sig extra utmaningar även för Luoma.

– Nu gäller det såklart först och främst att klara sig ur pandemin med minsta möjliga förluster.

På längre sikt behövs min arbetsinsats i synnerhet för att stärka utvecklingen av affärsverksamheten. Jag tror att vi tillsammans tack vare kunnigt folk klarar av båda dessa utmaningar, konstaterar Luoma.

MIKKO LUOMA
  • Verkställande direktör för KPK Yhtiöt Oyj från och med 19.2.2020
  • Ekonomie doktor
  • Har tidigare arbetat som forskningsdirektör på Vasa universitet, verkställande direktör på Johtamistaidon Opisto JTO och personaldirektör på Metso Abp samt på Outokumpu Abp.
  • Ägnar sig åt bra musik, mångsidig motion och akademiska alster.

TEXT: ARJA HAIKOLA
FOTO: KPK YHTIÖT OYJ
ÖVERSÄTTNING: MICAELA LINDAHL-PALMROOS

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN