Nya Coastline är publicerad

Ett nytt nummer av tidningen Coastline har kommit ut. Tidningen som utkommer vartannat år finns både i digital och tryckt version, och den berättar om företagslivet i olika fenomen i Österbotten. Coastline ges ut på engelska och är i första hand riktad till en internationell målgrupp. Enligt vd Juha Häkkinen på handelskammaren är Coastline ett utmärkt verktyg för att marknadsföra hela regionen.
– Inom två pärmar har vi samlat alla framgångshistorier från det österbottniska företagslivet och presenterat den djupa expertis som finns i regionen. Coastlines popularitet visar att det finns en beställning på högklassiga tryckta produkter också i den digitala eran.

Teman för det nya numret av Coastline är klimatkrisen, ren natur, samarbete och förtroende. Tidningen berättar bland annat om Wärtsiläs Smart Technology Hub, som är ett unikt koncept också ur ett internationellt perspektiv.
Dessutom för Coastline fram det faktum att Finland ligger i världstoppen när det gäller förtroende, vilket har positiva effekter både för ekonomin och för arbetslivet. Artiklarna i tidningen berättar också om framgångsrika österbottningar såsom Finlands första kvinnliga EU-kommissionär Jutta Urpilainen, gourmetkocken Ossi Paloneva och konstnären Tove Slotte, som ritat motiven för många Mumin-muggar.
– Vi är stolta över att än en gång kunna presentera en tidning som ligger i tiden, och som berättar för hela världen om våra framgångsrika företag och allt det som är unikt med Österbotten, säger direktör Paula Erkkilä på handelskammaren.

Coastline är på många sätt en exceptionell produkt i finländsk regionmarknadsföring, eftersom den helt och hållet finansieras av de företag och organisationer som presenteras i tidningen. Upplagan för tidningen är 10 000 ex och den distribueras främst via de medverkande företagen. Artiklarna kan också läsas och delas på nätet. Coastline produceras av Morgan Digital, som är en digital kommunikationsbyrå i Vasa.

Coastline har getts ut också i elektronisk form, du kan läsa den på adressen coastline.fi.

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN