One Day Contract

One Day Contract är en regional kampanj som årligen för samman ungdomar och företagsfolk för en dag. Årets kampanj genomförs vecka 47, dvs. 22-26.11. Varje par bestående av en ledare och en ungdom väljer den dag som passar båda bäst under den veckan.

Avsikten med kampanjen One Day Contract är att erbjuda ungdomar en chans att följa en ledares, förmans eller specialists arbete under en dag. Ungdomarna ser vad som sker på arbetsplatserna  i praktiken. Dessutom erbjuder kampanjen ungdomarna olika synvinklar på de egna studie- och karriärplanerna samt arbetslivet i allmänhet. De företagsrepresentanter som deltar i kampanjen har ett ypperligt tillfälle att lyfta fram sitt eget företag eller organisation på ett positivt sätt och samtidigt främja ungdomarnas färdigheter för arbetslivet.

Till kampanjen söker vi nu personer som är ledare, förmän eller specialister i företag eller organisationer. Vi förväntar oss att de som deltar i kampanjen låter en ungdom i åldern 17-24 år följa med under en arbetsdag. Arbetsdagen kan också delas internt inom organisationen så att ungdomen skuggar två skilda personer med olika arbetsuppgifter under dagen. Den gemensamma dagen får gärna vara en så vanlig arbetsdag som möjligt med olika arbetsuppgifter och det lönar sig att reservera tid för gemensam diskussion.

Kampanjen kommer att genomföras med hänsyn till hälsosäkerheten och till myndigheternas anvisningar och rekommendationer.

Våga anta utmaningen och anmäl dig via länken!

Anmälningslänk för studerande

I kammarens CB-tidning 4/2019 kan du läsa om hur kampanjen Ledare för en dag ledde till att OSTP Finland fick en sommarjobbare och extra hjälp under bråda tider och att en gymnasieelev fick jobb (på finska)

Arrangörer för evenemanget är Österbottens handelskammare, Vasa Juniorhandelskammare samt Ung Företagsamhet Österbotten.

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN