Företag, delta i vår vlogserie för att berätta din internationella talangs historia

Har ni anställda med utländsk bakgrund? Kom med i vår Glocal Talents-vlogserie där vi presenterar berättelser om internationella talanger i området och de företag som har anställt dem.

Österbottens handelskammare lanserar en vlogserie där vi vill lyfta fram karriärberättelser från internationella talanger och yrkesverksamma i regionen, bryta ned fördomar och öka ansträngningarna för att övervinna arbetskraftsbristen i vårt område. Vi kan inte genomföra den här kampanjen ensamma; vi behöver våra medlemsföretags stöd.

Vi letar efter företag som är modiga vägledare och är villiga att gå med oss och utmana andra företag. Vi vill visa genuina möten, känslor och varmt kamratskap i vloggar, allt i en positiv atmosfär och kanske med en gnutta humor.

Vi erbjuder ditt företag synlighet med en bred publik och möjligheten att dela er historia, utmaningar och framgångar i att anställa internationella talanger.

Under de kommande åren kommer det att finnas tusentals nya jobbmöjligheter i handelskammarens region. Var ska vi hitta experterna för alla dessa om vi inte agerar snabbt? Tiden att göra något är NU. Detta är er chans att vara en väglädare för andra. Vänligen dela er historia med oss!

Läs mer om vlogkampanj här.

Kostnadsfri onlineinformation på finska 31.10: Osaajapula vaivaa – apua kansainvälisistä osaajista

Kaipaako yrityksesi kipeästi osaavaa työvoimaa? Onko kilpailu osaajista kiristynyt ja hyviä tekijöitä on entistä vaikeampi löytää? Oletko harkinnut kansainvälisen osaajan rekrytointia, mutta alkuun pääseminen tuntuu hankalalta? Tämän tietoiskun jälkeen tiedät miltä osaajapulatilanne näyttää Suomessa ja miten lähteä edistämään kansainvälisten osaajien rekrytointia.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Läs artiklarna relaterade till ämnet:

Handelskamrarnas enkät: 84 procent av företagen anser att ökad arbetsrelaterad invandring är viktig

Handelskammarenkät 2022: Kronisk brist på kunnig arbetskraft kräver omedelbara åtgärder

Kolumn i Vaasa Insider: Valitsemmeko näivettymisen vai kasvun suunnan?

Kolumn i Vaasa Insider: Elinkeinoelämän näkökulmia työperäiseen maahanmuuttoon

CB-artikel: Ihmisen kokoisia ratkaisuja

Kolumn: Otetaan koko osaajapotentiaali käyttöön!

Kolumn i Vaasa Insider: Yhdessä olemme enemmän

Påverka och nätverka

- BLI MEDLEM I HANDELSKAMMAREN